Bulancak Susuz Kalmayacak

Bulancak Susuz Kalmayacak

Kadir Aydın, yaz döneminde küresel ısınma nedeniyle ilçede yaşanabilecek su sorunlarına karşı gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi.

Bulancak Belediye Başkanı Kadir Aydın, yaz döneminde küresel ısınma nedeniyle ilçede yaşanabilecek su sorunlarına karşı gerekli tedbirleri aldıklarını söyledi.

Aydın, yaptığı açıklamada, küresel ısınma nedeniyle dünyanın birçok bölgesinde su sorunları yaşandığını dile getirdi. Bulancak ilçesinde de 2 yıl önce su sorununun yaşandığını hatırlatan Aydın, aynı sorununun bu yaz döneminde de tekrarlanmaması için bazı tedbirler aldıklarını kaydetti.

Bulancak ilçesinin su ihtiyacının 5 derin kuyudan karşılandığını ve bu kuyularda kentin 10 yıllık su ihtiyacını karşılayacak kadar su kaynağının mevcut olduğunu vurgulayan Aydın, “Dünyamız küresel ısınmanın tehdidi altında bulunuyor.

Küresel ısınmanın etkisiyle oluşabilecek su sorunlarının önüne geçmek için bir takım tedbirler alıyoruz. Yaz döneminde ihtiyaç olması durumunda faaliyete geçmeyi bekleyen 2 su kuyusunu da devreye alacağız. Böylelikle yaz mevsiminde kentin su ihtiyacını rahatlıkla karşılamış olacağız” dedi.

Ezeltere köyünden ilçeye su getirilmesi için bir proje yürüttüklerini belirten Başkan Aydın, AB hibe fonundan kaynak sağlanacak projenin hayata geçirilmesiyle Bulancak' ın 40 yıllık su ihtiyacının karşılanacağını ifade etti.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.