Bu nasıl bir anlayış ?

Bu nasıl bir anlayış ?

Irak’taki görevini tamamlayarak ülkesine dönen Amerikalı çuvalcı general Ray Odierno, “Türkiye PKK ile anlaşmaya oturmalıdır” demiş. AB Dışişleri yetkilileri ise, bunun Ray Odierno’nun kişisel görüşü olduğunu, ABD’nin ise PKK’yı terör örgütü olarak kabul

Irak"taki görevini tamamlayarak ülkesine dönen Amerikalı çuvalcı general Ray Odierno, “Türkiye PKK ile anlaşmaya oturmalıdır” demiş. AB Dışişleri yetkilileri ise, bunun Ray Odierno"nun kişisel görüşü olduğunu, ABD"nin ise PKK"yı terör örgütü olarak kabul ettiklerini açıklıyorlar.

General Ray Odierno, Türkiye Cumhuriyetini bir muz cumhuriyeti veya aşiret devleti sanıyor herhalde…

Askerlerimizin başına çuval geçirme cüretini gösteren bu densiz adam, o zaman hak ettiği yanıtı almış olsaydı, acaba şimdi bu sözleri sarf edebilir miydi ?

ABD "ye gelince Dışişleri yetkileri başka, Pentagon yetkilileri başka konuşuyor. Bu nasıl bir devlet anlayışı ?

Acaba, ABD"nin dış siyasetini belirleyen yetkilileri, açıklamak isteyip de açıklayamadıkları görüşlerini Pentagon"un generallerine mi söyletiyorlar ?

PKK gibi bir terör örgütü ile Türkiye"nin anlaşmasını istemek, Gazze"deki müslüman halka, İsrail"in reva gördüğü insanlık dışı saldırılara ve uygulamalara duyarsız kalmak nasıl bir siyasi anlayıştır ki ? 

                    HERKES İŞİNE BAKSIN !

Türkiye İhracatçılar Meclisi ile Marmara Üniversitesi arasındaki Teknopark Projesinin

İmza töreninde, Marmara Üniversitesi Rektörü sayın Prof. Dr. Pur"un “işsizlik, cari açık gibi sorun varken Türkiye"ye türban sorununun kabus gibi çöktüğünü söyleyince Devlet Bakanı sayın Kürşat Tüzmen, “Boş konuşmalarla işimiz yok.Biz yüzmemize, pardon işimize bakarız. Herkes kendi işini yapsın Siz bilim dünyası olarak daha fazla makale yazın. Bırakın siyaseti biz yapalım” şeklinde yanıt vermiş. Sayın bakan kısacası demek istiyor ki, “herkes kendi elindeki gergefini işlesin."

Üniversiteleri ve sivil toplum örgütlerini, katılımcı demokrasinin dışında tutmak, demokrasinin temel kurallarını hiçe saymaktan başka bir şey değildir sayın bakan !



Verdiğiniz mesaj ise gayet açık :

Ordu"nun dereleri nasıl akarsa aksın

Siyaseti biz yaparız, herkes işine baksın !

Emredersiniz Sayın Bakanım(!)


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.