Arılara plakalama sistemi

Arılara plakalama sistemi

Ordu Arıcılar Birliği Başkanı Necati Aydın, bundan sonra tıpkı büyük ve küçükbaş hayvanlarda olduğu gibi arılarda da plakalama sistemine geçileceğini söyledi.

Ordu Arıcılar Birliği Başkanı Necati Aydın, bundan sonra tıpkı büyük ve küçükbaş hayvanlarda olduğu gibi arılarda da plakalama sistemine geçileceğini söyledi. Aydın, bu sistemle ülkedeki arı varlığının da net olarak ortaya çıkabileceğini açıkladı.

Ordu Arıcılar Birliği Başkanı Necati Aydın, "Arılarda plakalama sistemi için hazırlıklarımız devam ediyor. Son aşamalara geldik. En kısa zamanda tüm arılarımız plakalama sistemine geçecektir. Bu sistemle, Tarım Bakanlığı'nın da tüm elemanları gelecektir çünkü bu uugulama Türkiye'de ilk defa Ordu'da başlayacaktır" dedi.

Arıların bu sistemle hepsinin kayıt altında tutulacağını söyleyen Aydın, "Bu sistemin varlığı uygulamaya geçişte daha da önem kazanacak. Türkiye'de ne kadar arı varlığı olduğu belli olacak. Hepsi kayıt altına alınacak. Bundan sonra her türlü işlemler de plakalama sistemi üzerinden yapılacak." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.