Ankara'nın "cansuyu"ndan Ordu'ya yardım

Ankara'nın "cansuyu"ndan Ordu'ya yardım

Merkezi Ankara'da bulunan Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, yurt genelinde başlatmış olduğu bir kampanyayla Ordu'da ihtiyaç sahibi 19 aileye tekerlekli sandalye verdi.

Merkezi Ankara'da bulunan Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, yurt genelinde başlatmış olduğu bir kampanyayla Ordu'da ihtiyaç sahibi 19 aileye tekerlekli sandalye verdi.

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği daha önce de adını başta Filistin Halkı'na yaptığı yardımlar, Batman'daki sel felaketi yardımları ve tekerlekli sandalye yardımlarıyla duyurmuştu.

Tekerlekli sandalyelerin ailelere dağıtılmasıyla ilgili olarak İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde düzenlenen törene, Vali Yardımcısı Murat Gözütok, İl Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Uzun, Cansuyu Derneği yöneticileri, Milli Eğitim Müdürlüğü personeli ve tekerlekli sandalyeyi alacak olan aileler katıldı.

Tören sırasında bir konuşma yapan Ordu Vali Yardımcısı Murat Gözütok, bu anlamlı bağıştan dolayı Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne teşekkür ederek, bu tür kurumların sayısının her geçen gün artmasını temenni ettiklerini söyledi. Vali Yardımcısı Gözütok, "Bunlar da ne olacak dememeli. Günlük yaşamda her gün duyuyoruz. Trafik kazaları, çeşitli kazalar oluyor. Bunlar morallerimizi bozuyor ama güzel şeyler de oluyor. Bu sandalyeler, biz eminiz ki cana can katacaktır. Bunu paylaşmak istediğimiz için basın mensuplarımızı davet ettik. Cansuyu Derneği'nin Türkiye genelind ebaşlattığı 'Tekerlekli Sandalyesiz Öğrenci Kalmasın Kampanyası' kapsamında Milli Eğitim Müdürlüğü vasıtasıyla bize gönderdikleri 19 tekerlekli sandalyeyi ihtiyaç sahibi ailelerimize teslim ediyoruz. Hepimize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Ordu Milli Eğitim Müdürü Yılmaz Uzun da, "Bunu basınla paylaşılmasının sebebi, bu yardımı yapanların talebi değil. Bu tür kampanyaların duyurulması ve genele yayılması. Sakat olmak ne ailelerin, ne de bu çocukların tercihi. Bizim de tekerlekli sandalyeye ihtiyaç duyacağımız anlar olabilir. Ama dileğimiz hiç kimse tekerlekli sandalyeye muhtaç olmasın" dedi. Daha sonra 19 aileye tekerlekli sandalyeler teslim edilirken, ihtiyaç sahipleri ve aileleri de bu anlamlı törenden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. Bedensel Engelli olan 8 yaşındaki Berna Akın, sandalyesine kavuşmaktan duyduğu memnuniyetini, "Benim sandalyem vardı sabit oturabiliyordum. Şimdi kendime ait, kendime göre bir sandalyem oldu. Çok sevindim. Artık bende istediğim yere gidip ulaşabileceğim" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.