AKP nin demokratikleşme istegi samimi
DEMOKRASİ HIRSIZLARINA KARŞI İKTİDARIZ VE DEMOKRATİK SITANDARDI YÜKSELTİCEZ DİYE bizde umutlandık öncelik açısından çok önemli bir konu .1982anayasasının degişmesi sivil anayasa demokratikleşmenin çagdaş demokratik ülkeler seviyesine gelmesi istegi sivill
AKP nin demokratikleşme istegi samimi ?
AK parti kuruldugu zaman başbakan erdoganın devlet güvenlik mahkemesinde bir duruşması vardı ve çıkarken gazetecilere verdigi reportajda kullandıgı bir ifade çok ilgimi çekmişti .
Aslında geçmişe dönük bir öz eleştiri idi .
Demiştiki bir daha önce bu işleri abarttık ve sıloganlaştırdık .
Abartılan ne idi islamı söylevler le siyaset yapmak ,kullandıkları yöntemlerin aslında islami olmadıgı ,bir yerlere gelebilmek için makam mevki sahibi olmak dinsel gerekçeleri referans göstermek gibi .
Particilikle islamı getiricez hayalleriyle cemaatleri bile politize eden inandıran , siyasi hiçbir amacı olmayan tasavvuf erbabı insanların bile siyasete soyunması maddi manevi kaynaklarla destekledigi bu hareket , iktidar olduktan sonra görüldiki hükümet olmakla sistem degişmiyor, kanunlar degişmiyor, insanlar degişmiyor .
Müthiş bir hayal kırıklıgı yaşandı herşey fos çıkmıştı .
Hayaller suya düştü. Dini duyarlılıgı olan insanlar o kadar inandılarki böyle olacagına bu işe karşı olanları aforoz edip münafık ve kafir yapabiliyorlardı .
Particilik ALLAHın emri gibi inanmışlardı parasal destekleriyle bu adamların peşine takıldılar .
28şubat sürecigösterdi ki bu abartılmış ve sıloganlaştırılmış mücadele 50yılda kazanılmış bütün hakları bir anda yok etti.
Kaş yaparken göz çıkardılar .
Müslümanlar bu adamların peşine takıldı diyojenin iskendere dedigi "gölge etmeyin başka ihsan istemez" demeleri gerekirdi .
Söylevlerin ve sıloganların peşine takıldılar .
Refah ve akp nin bunca yıl dini islama ne katkısı oldu ? ne faydası oldu zararından başka...
Belki de tayib bey bunu anladı dedi ki "biz geçmişte yanlış yapmışız" öz eleştirinin 40 yıllık sürecin yanlışlıgı islamı bu işe particilige bulaştırmaları
Tayib beyin bu öz eleştirisi çok mantıklı ve dogruydu. Biz abarttık ve sloganlaştırdık .Yeni bir vizyon ve tarzla ortaya çıktılar .
DEMOKRASİ HIRSIZLARINA KARŞI İKTİDARIZ VE DEMOKRATİK SITANDARDI YÜKSELTİCEZ DİYE biz de umutlandık.
Öncelik açısından çok önemli bir konu .1982anayasasının degişmesi sivil anayasa demokratikleşmenin çagdaş demokratik ülkeler seviyesine gelmesi istegi sivilleşme beklentilerimiz partiler yasasının bil hassa degişmesi demokratikleşmenin olmazsa olmaz kuralıdır .
Merkez yoklamasının yerine ön seçim sisteminin gelmesi vekillerin belediye başkanlarının meclis listelerinin parti delegelerinin belirlemesi , genel başkan sultasının tasfiye edilmesi beklentilerimiz arasındaydı, her mecliste ortamda bunları ifade ettik .
Lakin anlayan ilgelenen yok. Şaşkınız...
Mehmet Müezinoglu AKP İstanbul il başkanı; gidip durumu izah ettik"Sizin geçmiş parti anlayışlarından farklı olacagınızı umuyorduk baktıkki parti içi işleyiş demokratik degil eski yöntem ve hiyarayşi devam ediyor" dedik cevap olarak bana dedi ki "bazan ilkeli siyaset pratikte olmayabiliyor" . Bende kendisine "ben tayipçi degilim tayip beyin karakaşı ve gözü için burda degiliz sizinle eşit şartlarda siyaset yapmak için burdayız , fırsat eşitligi , temsilde adalet olmıyacaksa neden sizinle olalım ? çocuklar bile AYAMAYA yarışması yapıyorda birinci seçiyor ,siz bunu bile yapmıyosunuz ! Şu hale bakın !? Belediye başkanlarına ve listelerine mahallinden alakası olmayan insanlar ehliyetli ve liyakati olmayan tipler, yazık !!!"
Eminönü ilçe merkezine bayramlaşmaya gitmiştik; Hayati Yazıcı, Egemen Bagış gibi vekiller yarım saat fıkra anlatıp gittiler.
Bir de bu sene bayramda ilçede Yalçın Akdoğan ziyarete gelmiş, gelmişken birkaç soru sordum dedim ki "Yeni anayasa taslagı hazırlanıyor işte sivil anayasa demokratik anayasa deyip duruyoruz hazırlanan yeni anayasada partiler yasası ne durumda olacak ?" ," merkez yoklaması devam edecek mi? ön seçim sistemi tercih ediliyomu" ? diye, başbakanın siyasi danışmanı bize vedigi cevapta "partiler yasasının degişemeyecegini yoksa partinin çizgisinin degişebilecegini" söyledi .
Anladıkki bunlar samimi degil başbakan partilerinin konumunu şöyle ifade etmişlerdi ""partimiz gelenkçi hiyarayşik bir parti kültürü hakim" demişti .
BU DEMOKRATİK BİR KÜLTÜR DEGİL. tek adam kültürü anlıyacağınız bunların geçmiş parti anlayışlarından hiçbir farkı yok .
Bunlar demokratikleşme istemiyorlar yeni anayasa istemiyorlar...
Bakın türbanla ilgili gündem oluştu, yeni anayasa rafa kalktı...
Kendileri provakate etti .
Aslında stotüko devam etsin istiyorlar
gündemi saptırıyorlar...
işsizlik almış başını gidiyor. Fakirlik keza öyle..
Devamı gelecek yazımda....
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.