YOKSULLUK SINIRI 40 TL ARTTI

YOKSULLUK SINIRI 40 TL ARTTI

4 kişilik bir ailenin tüketmesi gereken zorunlu gıda harcaması, yani açlık sınırı 908,21 TL olarak hesaplanırken, Kasım ayındaki artış ile bu rakam 926,79 TL'ye yükseldi. Yine 4 kişilik bir ailenin asgari şartlarda geçinebilmesi için harcaması gereken tut

YOKSULLUK SINIRI 40 TL ARTTI

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası'nın (Bem-Bir-Sen) araştırmasına göre Kasım ayında açlık rakamları bir önceki aya göre 18 TL artışla 926 TL'ye, yoksulluk rakamları 40 TL artışla 2 bin 520 TL'ye ulaştı. Bem-Bir-Sen AR-GE Birimi tarafından TÜİK verileri baz alınarak hazırlanan 2010 yılı Kasım ayı Asgari Gıda Harcaması (Açlık Sınırı) ve Asgari Geçim Haddi ( Yoksulluk Sınırı) rakamları açıklandı. Araştırmaya göre açlık ve yoksulluk rakamlarındaki artış, Kasım ayında da hız kesmedi. Yaklaşık 6 aydır sürekli artış trendi gösteren rakamlar Kasım ayında da yükselişini sürdürdü. Kasım ayında açlık rakamlarındaki artış 18 TL'ye, yoksulluk rakamlarındaki artış ise 40 TL'ye ulaştı.

Ekim ayında 4 kişilik bir ailenin tüketmesi gereken zorunlu gıda harcaması, yani açlık sınırı 908,21 TL olarak hesaplanırken, Kasım ayındaki artış ile bu rakam 926,79 TL'ye yükseldi. Yine 4 kişilik bir ailenin asgari şartlarda geçinebilmesi için harcaması gereken tutar, yani yoksulluk sınırı Ekim ayında 2 bin 480,46 TL olarak kayıtlara geçerken, yoksullaşma Kasım ayında yaklaşık 40 TL birden artarak 2 bin 520,08 TL olarak kayıt altına alındı.

KIŞIN GECİKMESİ VATANDAŞIN İŞİNE YARADI
Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi ve yağışların gecikmesi vatandaşın işine yaradı. Yakacak harcamalarına geçen yıllara oranla henüz başlamayan vatandaşlar, harcama kalemlerini giyecek ve ayakkabıya yöneltti. Kurban Bayramı'nın da Kasım ayı harcamalarındaki etkisi yine kılık kıyafet ve ayakkabı olarak gerçekleşti. Ana harcama grupları itibariyle bir ay önceye göre en yüksek artış yüzde 3.87 ile giyim ve ayakkabı grubunda yaşandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.