"Yetkisiz Genel Müdür" den salvo...

"Yetkisiz Genel Müdür" den salvo...

BAYRAK, şöyle konuştu: “ Henüz çok yeniyim. Daha imza yetkim bile yok. Ben Giresunlu olduğum için beni çok fazla tanımıyorsunuz. Hem basınla tanışmak hem de kurumla ilgili kamuoyunda dolaşan bir çok söylentiyi gidermek için bu yemeği düzenledik.

"Yetkisiz Genel Müdür" Sedat Murat Bayrak; Sağra, Ordu Yağ Sanayi" nin ayağına bağlanmış taş gibi bizi sürekli aşağı çekiyor...

Haber/Yorum: Aysun AYDIN

FİSKOBİRLİK bünyesinde bulunan Ordu Yağ Sanayi A.Ş. Genel Müdürlüğü'ne getirilen Sedat Murat Bayrak, hedeflerinin şirketi sektördeki ilk 3 firma arasına sokmak olduğunu söyledi.
FİSKOBİRLİK müfettişi iken Ordu Yağ Sanayi A.Ş. Genel Müdürlüğü'ne atanan Sedat Murat Bayrak, basın mensupları ile bir araya geldi.

 Göreve geldikten sonra başarılı olmak için kolları sıvadıklarını belirten Sedat Murat Bayrak, hedeflerinin Ordu Yağ Sanayi'ni sektörün en önemli aktörü haline getirmek olduğunu kaydetti.
Sektörde 19 yağ firması bulunduğunu belirten Bayrak, "Ordu Yağ Sanayi bu firmaların arasında 10. sırada bulunuyor. Bizim hedefimiz ilk 3 firma arasına girmek olacak" dedi.
Yakın zamanda fabrika bünyesinde iş akitleri feshedilen 90 işçinin mali sebeplerden dolayı çıkarıldığını belirten Bayrak, mali şartların düzelmesiyle birlikte yeniden işçi alımı yapabileceklerini ve önceliğin iş akitleri feshedilen işçiler olacağını vurguladı.

ORDU YAĞ SAN. A.Ş. YENİ GENEL MÜDÜRÜ SEDAT MURAT BAYRAK, DÜZENLEDİĞİ BASINLA TANIŞMA YEMEĞİNDE BASIN MENSUPLARININ SORULARINI YANITLADI.

Sedat Murat BAYRAK, düzenlediği yemekte yeni görevinde basından destek istediğini ve basının eleştirilerinde yapıcı olması gerektiğini söyledi. Cevap veremeyeceği hiçbir soru olmadığını belirten BAYRAK, şöyle konuştu: “ Henüz çok yeniyim. Daha imza yetkim bile yok.
Ben Giresunlu olduğum için beni çok fazla tanımıyorsunuz.
Hem basınla tanışmak hem de kurumla ilgili kamuoyunda dolaşan bir çok söylentiyi gidermek için bu yemeği düzenledik.
Geçmişi eleştirmek, geçmişe takılmak benim karakterimde yok. Geçmişle ilgili konulardan bahsetmek istemiyorum. Tabi bu geçmişin üstünü örtmek değildir.
Basın mensuplarından da buna saygı göstermesini ve eleştirilerinde yapıcı olmasını istiyorum.
Ordu yağ sanayi" nin bugünkü durumu çok parlak değil. Ama çok kötü de değil.. Kadromuza güveniyoruz..

Piyasa acımasız ve biz de buna ayak uydurmak zorundayız. Amacımız fabrikayı yeniden ayağa kaldırmak. Türkiye" de, piyasadaki 19 büyük firma içinde, ilk 10' un içindeyiz
Hedefimiz ilk üçe girmek Bunu yapabilirsem kendimi başarılı olmuş sayacağım.

Fabrikanın bazı sıkıntıları var.

Bunların başında bizim olağanüstü diye tabir ettiğimiz iki aylık dönem ve Sağra konusu var.
Sağra Ordu Yağ Sanayi" nin ayağına bağlanmış taş gibi bizi sürekli aşağı çekiyor.
Sıkıntılardan biri de işçi sayısının fazlalığı.
Ben 2001 yılında fabrikada müfettiş muavinliği yaptım. O zaman 103 kişi çalışıyordu. O günle bugün arasında satış artışı ya da bir büyüme olmamasına rağmen, işçi sayısında ciddi bir artış var.

 Elli kişilik bir kayık düşünelim. Bu elli kişilik kayığa yüz elli kişi binerse, biz de bazılarına inmesini rica ederiz.

Aksi takdirde Ordu fabrikasını kaybeder.
TMO " yla ve hükümetle ilişkilerimiz gayet iyi. TMO" nun elindeki fındık için tarihin stoğu deniyor.
Yağlığa ayrılacak fındık konusunda hükümetle ve milletvekillerimizle görüşüyoruz.

 Ordu Yağ Sanayi en güvenilir kurumlardan biridir."

Ordu Yağ San. A.Ş. yeni Genel Müdürü BAYRAK, çıkarılan işçiler konusundaysa şunları söyledi:

“Bizim amacımız insanları ekmeksiz bırakmak değil. Elbette ki mevcut işçilerle devam etmek isteriz. Ama kısa vadede işçi alımı mümkün ve de makul görünmüyor. Gidişe bakılacak. Uzun vadede işçi alımı olursa elbette tecrübeli işçilere öncelik verilecek. Durum düzelirse çıkarılan işçiler geri alınabilir.”

Toplantıda gazetecilere Sedat Murat BAYRAK" ın özgeçmişi dağıtıldı

ÖZGEÇMİŞ
16.10.1970 tarihinde Giresun" un Tirebolu ilçesinde doğdu. İlk orta ve lise tahsillerini Giresun" da yaptı. Üniversite eğitimini Erciyes Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi İngilizce İşletme bölümünden, 1994 yılında mezun olarak tamamladı.

Üniversite tahsilinden sonra, 1995 yılında fındık işleme ve, ihracatıyla iştigal eden Giresun merkezli Başkan Gıda San. Tic. A.Ş." nde muhasebe departmanında çalıştı. Söz konusu firmada devam ederken, askerlik görevini Kırklareli ilinin Lüleburgaz ilçesinde yaptı. 1998 yılında Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİLİK) "nin açmış olduğu Müfettiş Yardımcılığı sınavını kazanarak bu kurumda göreve başladı. 2000 yılında yapılan yeterlik sınavından sonra görevine müfettiş olarak devam etti. Daha sonraki süreçte değişik zamanlarda müfettiş kadrosuna haiz olmak kaydıyla, Ünye / Ordu Fındık Tarım Satış Kooperatifi" nde 2 yıl, Tirebolu / Giresun Fındık Tarım Satış Kooperatifi" nde 1 yıl, Cumayeri/ Düzce Fındık Tarım Satış kooperatifi" nde 3 ay olmak üzere tedviren müdürlük görevleri yaptı. Ordu Yağ San. A. Ş. Genel Müdürlüğü görevine atanmadan önce müfettişlik görevine devam etmekteydi. Orta düzey İngilizce bilen Sedat Murat BAYRAK, evli ve bir erkek çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.