Yaşar "Fisko Tüccar"

Yaşar "Fisko Tüccar"

Bayraktar yönetimi tarımsal girdileri (ilaç,gübre v.b) piyasanın iki misli fiyatla fındık üreticilerine ve ortaklarına satarak ne kadar iyi bir tüccar olduklarını kamuoyuna göstermişlerdir.

FİSKO TÜCCAR


Fındıksen Başkanı Kutsi Yaşar yaptığı açıklamada: Lütfi Bayraktar ve ekibi Fiskobirlik yönetimini devir alırken daha önceki yönetimlerin Kooperatifi “Tüccar mantığı ile yönetmediği” vurgusunu yapmışlardı. AKP hükümeti tarafından da desteklenen Bayraktar ekibinin Kooperatifi Tüccarlar gibi yönetmeye başlamasından sonra sorunlar çözülmemiş daha derinleşmiştir. Özetle; Geçmiş dönemlere ait ürün bedellerinin bir kısmı üreticilere hala ödenememiş , Özel bankalar aracılığı ile ödenen bedellerde de kooperatif garantörlük işlevini yerine getiremediğinden üretici alacaklı iken borçlu konuma düşürülmüş, Fiskobirlik çalışanları aylardır ücretlerini alamamış,

Fiskobirlik artık fındık alamayan sadece TMO" si ve şirketler için fason fındık işleyen bir kurum haline dönüştürülerek tüccar zihniyetinin sonuçları çok kısa zamanda ortaya çıkmıştır. Ancak hakkını yememek gerekir ki Bayraktar yönetimi tarımsal girdileri (ilaç,gübre v.b) piyasanın iki misli fiyatla fındık üreticilerine ve ortaklarına satarak ne kadar iyi bir tüccar olduklarını kamuoyuna göstermişlerdir.

Fiskobirlik de yaşanan olumsuz gelişmeler başta AKP hükümeti olmak üzere gelmiş geçmiş tüm iktidarların eseridir.DB,DTÖ,İMF ve çok uluslu tarım ve gıda şirketlerinin dümeninde ilerleyen yönetimlerin sabırsızlıkla bekledikleri Kooperatiflerin kapılarına kilit vurmaktır.

Fiskobirlik bu çıkmazdan yönetimde fındık üreticilerinin olduğu, küçük ve orta ölçekli üreticilerin temsil edildiği,yönetime girmenin bir rant kapısı olarak değil de gönüllülük esasına dayandığı, demokratik, katılımcı bir yönetim anlayışı ve fındık üreticilerinin dayanışması ile çıkacaktır.Fındık-SEN bu bilinçle mücadeleye devam etmekte ve fındık üreticilerini Şirketlere karşı Kooperatiflerine sahip çıkmaya davete devam etmektedir.

Umudumuzu Büyütelim! Mücadeleyi Büyütelim!" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.