Valililkten İş Kursları

Valililkten İş Kursları

10 Nisan 2012 tarihinde başlayan, bir kısmı da 1 Mayıs 2012 tarihinde başlayacak ve toplam bütçesi 2.078.796 TL olan 38 adet TYÇP projesi hazırlandığını, bu projelerde 370 kişinin istihdam edileceğini söyledi. 2012 yılında 10 ayrı meslek dalında topla

İstihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulması, istihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirler ile uygulanacak aktif işgücü programlarının belirlenmesi, istihdam etkinliklerinin ve mesleki eğitim uygulamalarının izlenmesi ve değerlendirilmesine yönelik çalışmalar yapmak üzere Yönetmelik gereği her 3 ayda bir toplanan ‘İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’nun Nisan ayı toplantısı, Vali Orhan DÜZGÜN başkanlığında yapıldı.

Valililkten İş Kursları

 İl iş ValilikValilik Toplantı Salonu’nda yapılan toplantıya, Belediye Başkanı Seyit TORUN, Vali Yardımcısı Ömer ADAR, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami AYDIN, İş-kur İl Müdürü Mehmet DÖKTÜR, ODÜ Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Cavit YAVUZ, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hayri CANİK, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat TÜRKKAN, Ordu Özürlüler Derneği Genel Başkanı İmdat AKTAŞ, Öz Orman-İş Sendikası Temsilcisi Cengiz ÖZTÜRK, DOKA Ordu Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Burcu TAHMAZ, Ordu Kadını Güçlendirme Derneği Başkanı Mihriban YUVA katıldı.

Nisan ayı ‘İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’ toplantısının başlangıcında bir açıklama yapan Vali Orhan DÜZGÜN, TÜİK tarafından Ocak ayı işsizlik rakamlarının açıklandığını ve Ordu’nun en az işsiz sıralamasında Türkiye’de ilk 5’te yer aldığını söyledi.

Vali DÜZGÜN, son yıllarda Ordu’da işsizliği azaltmaya yönelik başta Çalışma ve İşkur İl Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ve Avrupa Birliği kaynaklarıyla bir çok projenin başarıyla uygulandığını, bunun yanında özellikle turizm sektöründe yeni iş sahaları oluşturulduğunu, Organize Sanayi Bölgelerinde istihdama dayalı yeni yatırım taleplerinin olduğunu, bu talepleri karşılamak üzere Ordu ve Fatsa Organize Sanayi Bölgelerinde ilave alan tespiti ve Ünye Organize Sanayi Bölgesinin bir an önce kurularak faaliyete geçmesi için gayret sarf edildiğini belirtti.

Çalışma ve İşkur İl Müdürlüğünce 2011 yılında yürütülen çalışmalar sonucu 2.085 işsizin, meslek ve iş sahibi yapıldığını ifade eden Vali DÜZGÜN, 2012 yılının ilk üç ayında uygulanan projelerle 585 kişinin iş sahibi yapıldığını kaydetti.

Vali DÜZGÜN, yakında hizmete girecek çağrı merkezlerinde 1.000’in üzerinde işsizin istihdam edileceğini, bunun da Ordu’daki işsizliği azaltacağını belirterek, Ordu’da açılacak kurslarla işsizleri meslek edindirme ve iş sahibi yapma yönündeki çalışmaların İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu kararları doğrultusunda devam edeceğini söyledi.

Toplantıda, Çalışma ve işkur İl Müdürlüğü Şube Müdürü Recep ÖZCAN tarafından Ocak/2012 ayında gerçekleştirilen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu’nda alınan kararlar doğrultusunda yapılan faaliyetler hakkında bilgi verildi.

2012 yılında başlayan ve başlaması planlanan Toplum Yararına çalışma Programı (TYÇP) projeleri hakkında da bilgi veren ÖZCAN, bir kısmı 10 Nisan 2012 tarihinde başlayan, bir kısmı da 1 Mayıs 2012 tarihinde başlayacak ve toplam bütçesi 2.078.796 TL olan 38 adet TYÇP projesi hazırlandığını, bu projelerde 370 kişinin istihdam edileceğini söyledi.

2012 yılında 10 ayrı meslek dalında toplam 26 adet İşgücü Yetiştirme Kursu açılacağını belirten ÖZCAN, açılacak İşgücü Yetiştirme Kurslarından 145’i erkek, 400 kadın olmak üzere toplam 545 kişinin yararlanacağını kaydetti.

2012 yılında 10 ayrı meslek dalında toplam 16 adet İşbaşı Eğitim Kursu uygulanacağını ifade eden ÖZCAN, uygulanacak İşbaşı Eğitim Kurslarından 9’u erkek, 30’u kadın olmak üzere toplam 39 kişinin yararlanacağını söyledi.

UMEM Projesi kapsamında 2012 yılında 4 meslek dalında toplam 7 İşgücü Yetiştirme Kursu açılacağını da kaydeden ÖZCAN, bu kurslardan da toplam 53 kişinin istifade edeceğini belirtti. ÖZCAN, böylece 2012 yılında Çalışma ve işkur İl Müdürlüğü vasıtasıyla yürütülecek kurslardan toplam 998 kişinin yararlanacağını sözlerine ekledi.

ÖZCAN, Çalışma ve İşkur İl Müdürlüğü ile KOSGEB arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında, Ordu’da istihdamın artırılmasına yönelik ve işsizlere kendi işlerini kurmalarına destek olunması amacıyla düzenlenen girişimcilik eğitimleri verileceğini ve bu çerçevede 2012 yılında 150 kişinin eğitilmesinin planlandığını belirtti.

Toplantıda, Çalışma ve İşkur İl Müdürü Mehmet DÖKTÜR de kurum çalışmalarıyla ilgili bilgi vererek, Mart/2012 ayı itibariyle Çalışma ve İşkur İl Müdürlüğüne kayıtlı toplam 14.497 işsiz bulunduğu, Ocak-Mart ayları arasındaki üç aylık dönem içinde kayıtlı işsizlerden 585’inin işe yerleştirildiğini, Ocak-Mart döneminde toplam 739 kişinin işsizlik ödeneği için kuruma başvuru yaptığını, bunlardan 491 kişinin işsizlik ödeneği almaya hak kazandığını, 2011 yılından işsizlik ödeneği alanlarla birlikte toplam 973 kişinin işsizlik ödeneğinden yararlandığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.