TTK seminerine ilgi yoğun oldu

TTK seminerine ilgi yoğun oldu

Ertuğrul Yüksel;”Yeni TTK ile denetim mesleği bizler için yeni bir iş alanı olarak karşımıza çıkacaktır. Ancak denetim yapabilmek için Kobi TFRS, Bağımsız Denetim ve yeni TTK konusunda eğitimler ile kendimizi bu yeni duruma hazırlamamız gerekiyor. Biz ar

YENİ TÜRK TİCARET KANUNU SEMİNERİNE İLGİ ÇOK FAZLAYDI

 

Ordu Mali Müşavirler Odasının “Türk Ticaret Kanununda Yenilikler” konulu paneli 26.11. 2011 tarihinde saat 13.30 da OBKT salonunda gerçekleştirildi. Panel öncesinde vefat eden Mali Müşavir Rüştü Demirel anısına Rüştü Demirel’in çektiği fotoğraflardan oluşan “Fotoğraf Sergisi” düzenlendi.

ttk seminer 1.jpg

Rüştü Demirel Aramızda Fotoğraf Sergisi

Fotoğraf Serginsin açılış konuşmasını yapan Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel ”Rüştü Demirel meslektaşımızı aramızdan ayrılışından kısa bir süre sonra kendi çektiği fotoğraflar eşliğinde anmak onun hem mesleğe katkılarını hem sosyal yaşama katkılarını tekrar arkadaşlarımıza hatırlatmak istedik. Çok değerli bir meslektaşı ve arkadaşımızı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz” dedi.

Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun ise “ Rüştü Demirel mali müşavirliğinin yanında kent kültürünü geliştirmek için uğraşan mücadele eden birisiydi. Onun Kent Konseyindeki çalışmalarını, Ordu için atan yüreğini en yakından görenlerden biriydim. Onun anısına hazırlanan bu etkinliği düzenleyen Oda Başkan ve Yöneticilerini kutluyorum ve onu bir kez daha rahmetle anıyorum dedi.

Şair Yazar Rüstem Gürler ise “Rüştü Demirel’in çektiği fotoğraflarda büyük bir derinlik var. Özellikle doğa resimlerinde birden fazla olayı ve olguyu aynı anda objektif de yakalamış ve fotoğraflamış. Onu saygıyla anıyorum dedi.

fotog sergi 2.jpg

Rüştü Demirel’in oğlu Mali Müşavir Halil Demirel ve Koray Demirel, sergiyi ziyaret edenlere fotoğraflarla ilgili bilgiler aktardı. Duygusal anların yaşandığı sergi 13.30 da sona erdi.

 

Türk Ticaret Kanununda Yenilikler

OBKT salonunda düzenlenen TTK Yenilikleri paneli 13.30 da başladı Panele, Oturum Başkanı olarak Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel, Panelist olarak ise YMM A.Feridun Güngür, Av. Mehmet Küçükkaya katıldı.

Paneli Ordu Defterdarı Erol Pişkin, SGK Ordu İl Müdürü Ahmet Erdoğan, Fatsa Ticaret Odası Başkanı Tayfun Karataş, Ünye Vergi Daire Müdürü Mahmut Zengin, Kurucu Oda Başkanı O.Ümit Felek, 2000-2002 Dönemi Türmob Yön. Kur Üyesi Orhan Şebcioğlu ve meslektaşlar katıldı. 220 kişilik salon tamamen dolarken bir kısım izleyici ise yer nedeniyle toplantıya katılamadı.

ttk seminer 3.jpg

Açış konuşmasını yapan Oturum Başkanı Ertuğrul Yüksel;”Yeni TTK ile denetim mesleği bizler için yeni bir iş alanı olarak karşımıza çıkacaktır. Ancak denetim yapabilmek için Kobi TFRS, Bağımsız Denetim ve yeni TTK konusunda eğitimler ile kendimizi bu yeni duruma hazırlamamız gerekiyor. Biz aralık ayından itibaren 127 saatlik bir eğitim ile bu sürece katkı vereceğiz.

660 numaralı Kanun Hükmünde Kararname ile gündemimize giren Kamu Gözetim Kurumunun ise dünyadaki uygulamalara benzer bir yapı olması ve denetim konusunda her kurumun kendine has denetçi uygulamasına son verdiği için bu açılardan beğendiklerini ancak, yeni kurulun bağımsızlığı ve Yönetim Kurulunda Türmob dan temsilci olarak bir kişi alınması konusunu ise eleştirilebilecek hususlar olduğunu söyledi.

19865

Sözlerinin ardından katılımcıların tanıtımını yapan oda Başkanı sözlerini A. Feridun Güngör’e bıraktı.

Av. Ernst Young Şirket Ortağı Mehmet Küçükkaya ise “Sunumunda Şirketler Hukukundaki Yenilikler, Anonim ve Limited Şirketlere Yönelik Önemli Düzenlemeler konusunda katılımcılara bilgiler sundu.

Katılımcılara plaket verilmesi ve topluluk resmi çekilmesi ile toplantı 16:15 son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.