TMO'ya 100 Bin Ton Pirinç Kontenjanı

TMO'ya 100 Bin Ton Pirinç Kontenjanı

Toprak Mahsulleri Ofisi'ne (TMO) 2009 yılı Temmuz sonuna kadar sıfır gümrükle 100 bin ton pirinç ithalatı için tarife kontenjanı açıldığı bildirildi.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan Bakanlar Kurulu kararına göre, karar kapsamında yapılacak ithalat için Dış Ticaret Müsteşarlığı tarafından (İthalat Genel Müdürlüğü) ithal lisansı düzenlenecek. İthal lisansının gümrük yükümlülüğünün doğduğu tarihte, ithalatçı tarafından ilgili gümrük idaresine ibrazı gerekecek.

Karar kapsamında düzenlenen ithal lisansları 31 Temmuz 2009 tarihine kadar geçerli olacak. Bu karar kapsamında ithal edilecek maddelerin, ithal lisansının geçerlilik süresi içerisinde serbest dolaşıma girmesi şartı aranacak. Ayrıca bugünden geçerli yürürlüğe giren karar hükümlerinin Dış Ticaret Müsteşarlığı'nın bağlı olduğu bakan tarafından yürütüleceği bildirildi.

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ile TMO Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu, dünkü açıklamalarında, pirinçteki spekülatif hareketlerin önlenmesi için hükümetin TMO'ya 100 bin ton çeltik ithalatı yetkisi verdiğini, kararın imzada olduğunu açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.