Tarım Müdürlüğünden Kıvi Açıklaması

Tarım Müdürlüğünden Kıvi Açıklaması

2011 yılı kivi rekoltesini 5.000 ton ve üzeri olarak açıkladığı ancak gerçek rekoltenin 1.500 ton civarında olduğu” şeklinde açıklamalar yer almıştır. Yapılan bu açıklamaların herhangi bir temeli ya da dayanağı yoktur.

 

Tarım Müdürlüğünden Kıvi Açıklaması
 
 Ordu Tarım İl Müdürlüğü Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada "Son zamanlarda bazı basın organlarında “Tarım İl Müdürlüğü tarafından kivi rekolte tahmininin yüksek açıklandığına” dair çeşitli haberler yer almaktadır. Bu haberlere istinaden İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzce bu basın açıklamasının yapılması ihtiyacı doğmuştur. 
 
İl Müdürlüğümüzce, 2011 yılı kivi rekoltesi ile ilgili olarak herhangi bir basın organına açıklama yapılmamıştır. Ancak basın organlarında “İl Müdürlüğümüzün 2011 yılı kivi rekoltesini 5.000 ton ve üzeri olarak açıkladığı ancak gerçek rekoltenin 1.500 ton civarında olduğu” şeklinde açıklamalar yer almıştır. Yapılan bu açıklamaların herhangi bir temeli ya da dayanağı yoktur.
 
İl Müdürlüğümüzce her yıl olduğu gibi 2011 yılında da bizzat arazi çalışmaları yapılarak rekolte  tespit edilmektedir. Bu çalışmalar henüz tamamlanmamış olup, devam etmektedir. Ancak bilinmelidir ki İlimiz kivi üretiminde ilk 3 içerisinde yer almaktadır. Her yıl çok sayıda yeni kivi bahçeleri kurulmakta ve yeni omcaların ürüne yatmasıyla da her geçen gün üretim artmaktadır. 
 
2011 yılı rekolte tahminine yönelik yapılan çalışmaların sonuçlanmasına müteakip gerekli basın açıklaması ve bilgilendirme İl Müdürlüğümüzce bizzat yapılacaktır,denildi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.