SYDV:14 kişiye 25'er kovan dağıttı

SYDV:14 kişiye 25'er kovan dağıttı

14 arıcı kovanlarını Vali Orhan DÜZGÜN’ün de katıldığı törenle teslim aldı. Merkeze bağlı Yemişli Köyü'nde düzenlenen törende, Ordu Merkeze bağlı çeşitli köylerde yaşayan14 aile, bundan sonra geçimlerini arıcılık yaparak sağlayacak. Ordu Valiliği, SYDV

Ordu Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı(SYDV) aracılığıyla 14 kişiye 25'er kovan dağıtarak iş imkanı sağladı.

14 arıcı kovanlarını Vali Orhan DÜZGÜN’ün de katıldığı törenle teslim aldı. Merkeze bağlı Yemişli Köyü'nde düzenlenen törende, Ordu Merkeze bağlı çeşitli köylerde yaşayan14 aile, bundan sonra geçimlerini arıcılık yaparak sağlayacak.

Ordu Valiliği, SYDV aracılığıyla aldığı 350 kovanı düzenlenen törenle sahiplerine teslim etti. Törene, Vali Orhan DÜZGÜN'ün yanı sıra İl Tarım Müdürü Sadi SADIKOĞLU, Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Feyzullah KONAK, SYDV Müdürü Levent ÖZSOY ile vatandaşlar katıldı.

Vali Orhan DÜZGÜN 14 arıcıya 25’er adet arı kovanını tesliminde yaptığı açıklamada, SYDV aracılığıyla geçen bir yıl içerisinde 250 proje dahilinde, 5 bin 200 vatandaşa istihdama yönelik proje desteği yapıldığını belirterek, "Başbakanlık SYDV olarak, bizde Ordu'da bu vakfın temsilcisi olarak, muhtaç durumdaki vatandaşlarımıza çeşitli yardımlar yaparken, öncelikli olarak onları iş edindirmeye yönelik yardımlara önem veriyoruz. Geçtiğimiz 1 yıl içerisinde yaklaşık 250 proje hazırlandı ve 5200 vatandaşımıza proje yardımı yapıldı. Bugün de 14 vatandaşımıza 25'er adet arı kovanı dağıtmak suretiyle hem ilimizde arıcılığın daha da gelişmesi hem de iş sahibi olmayan vatandaşlarımıza istihdam imkanı sağlanması için kendilerine bu arı kovanlarını teslim ediyoruz" dedi.

Daha sonra sırasıyla kovanların teslim belgelerini hak sahiplerine teslim eden Vali Orhan DÜZGÜN, bundan sonraki hayatlarını arıcılık yaparak sağlayacak olan vatandaşlarla ilgili olarak, "Arıcılık yapacak olan vatandaşlarımızın bu konuda tecrübeli olmaları, tecrübeleri yoksa bu konuda bilgi ve birikime sahip olmaları gerekiyor. İl Tarım Müdürlüğü ve Arıcılık Enstitüsü de kendilerine bu konuda gerekli eğitimleri verdi. Gelen kovanların gerekli donanımlara sahip olup olmadıkları konusunda gerekli incelemeleri de yaptılar. İnşallah başarılı sonuç alırlar" diye konuştu.

Kovanlarını teslim alan 14 çiftçi, Vali Orhan DÜZGÜN'e teşekkür ederek, "Ordu Valiliğinden aldığımız bu arılarla kendi ekonomimizi inşallah kalkındıracağız. Allah Sayın Valimizden ve devletimizden razı olsun" diye konuştu.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.