STAJYER EĞİTİMİ YAPILDI

STAJYER EĞİTİMİ YAPILDI

Ordu SMMM Odası aday meslek mensupları için bir günlük zorunlu eğitim düzenledi. Mali Müşavir adaylarına, Meslek Hukuku ve Etik Değerler, Disiplin Yönetmeliği, Genel Muhasebe ve İş Kanunu dersleri verildi. Toplantıda TESMER Yönetim Kurulu, Ertuğrul Yüksel

 

1 GÜNLÜK ZORUNLU STAJYER(ADAY MESLEK MENSUBU) EĞİTİMİ YAPILDI

Ordu SMMM Odası aday meslek mensupları için bir günlük zorunlu eğitim düzenledi. Mali Müşavir adaylarına, Meslek Hukuku ve Etik Değerler, Disiplin Yönetmeliği, Genel Muhasebe ve İş Kanunu dersleri verildi. Toplantıda TESMER Yönetim Kurulu, Ertuğrul Yüksel, Ercan Kır, Bahadır Baş, Gülsen Işık ve Barış Sayan hazır bulundu.

DSCF2283.JPGOrdu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, TESMER Yönetim Kurulu tarafından düzenlenen, 3568 sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ve Serbest Muhasebeci Staj Yönetmeliğinin 10. maddesi uyarınca belirtilen Zorunlu Eğitim Programı 18 Mayıs 2011 Çarşamba günü saat 09.30 da başladı, 17:00 da sona erdi.

 

Oda toplantı salonunda düzenlenen eğitimlerin açılış konuşmasını Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel yaptı. Konuşmasında Muhasebecilik Mesleğinin artık çok önemli bir noktaya taşındığını söyleyerek başlayan Yüksel, “Dünyada muhasebe mesleğinde yaşanan gelişmeler ışığında ülkemizde de kabul edilen yeni Türkiye Muhasebe Standartları ile muhasebecilik mesleği yakın zamanda, tüm dünyada aynı dil ile ifade edilecektir. Uluslar arası piyasalara mal satmak, kredi kullanmak isteyenlerin finansal tabloları her yerde aynı ortak standartlar ile hazırlanmalı ve kabul görmelidir. Bu anlamda yeni çıkan ve 01.01.2012 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek olan Türk Ticaret Kanunu çok önemlidir. Stajyerlerin, muhasebe mesleğinde başarılı olmaları için mutlaka yeni çıkan Türk Ticaret Kanunu, Türkiye Finansal Raporlama Standartları (TFRS) ve Türkiye Muhasebe Standartları (TMS) konularında kendilerini geliştirmeleri çok önemlidir. Bu mesleğin yüzü ve yönü artık tamamen değişmektedir. Bu değişimi okuyabilenler muhasebecilik, mali müşavirlik yapabilecektir. Sizler bu sürece şimdiden hazırlanarak gelmeniz sizlere çok büyük birr avantaj sağlayacaktır “ dedi.DSCF2347.JPGStajyer zorunlu eğitimleri, her yıl bir defa olmak üzere zorunlu, ücer aylık dönemlerde ise gönüllük esası ile hazırlanacaktır. Mazeretsiz zorunlu eğitimlere katılmayan adayların stajları iptal edilecektir. Bu anlamda biz aday meslek mensuplarının kendilerini geleceğe hazırlamalarına çok önem veriyoruz. Gönüllük esaslı toplantılarda bir konu belirleyeceğiz ve o gün o konunun farklı eğitmenler tarafından anlatılmasını sağlayacağız.

Bu gün bu toplantıya iştirak eden ve stajı devam eden stajyerlerin muhasebeci olma yönünde aşılması gereken önemli bir aşamayı geçtiklerini, bu aşamanın geçilmesiyle muhasebeciliğe geçiş yolunun yarısından fazlasının tamamlandığını söyledi. Yüksel konuşmasının ardından, Meslek Hukuk ve Meslek Etiği dersini stajyerlere verdi.

Oda başkanı Ertuğrul Yüksel`in birinci dersinin ardından sırayla;

 

Oda Disiplin Kurulu Başkanı Ercan Kır; Disiplin Yönetmeliği Dersi

Eğitim Komisyonu Başkanı İsmail Çakmak; Genel Muhasebe Dersi

Oda Mesleki Soruşturma ve Denetim Komisyonu Başkanı Tuğrul Odabaş; 4857 sayılı İş Kanunu Dersi

Oda ve Tesmer Sekreteri Bahadır Baş ise; Staj ve Stajyerlik Hukuk derslerini verdi.

DSCF2349.JPGGörüşlerine Başvurduğumuz Stajyerlerden Cağla Enginyurt ve Selim Can ise bir günlük zorunlu eğitim konusunda; başka odalarda yapılmayan bu eğitimleirn Ordu Odası tarafından yapılması bizler için çok önemli. Bizlere verilen önemi odamızın bu etkinlikleri ile görüyoruz. Türkiyede zorunlu eğitim yapan iki üç odadan bir tanesi Ordu SMMM Odası bu çok önemli bir gelişmedir. Ve anlatılan konular gerçekten bizlerin ufkunu açan, bizleri bu mesleğe hazırlayan gelişmelerdir ve bu eğitimlerin tekrarlanmasını arzu ediyoruz dediler.

Zorunlu eğitime katılanlara, katılım sertifikası verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.