SGK Haftası Paneli Düzenlendi

SGK Haftası Paneli Düzenlendi

Yüksel : Bildiğiniz gibi Muhasebeci Mali Müşavirlik camiasının iki tane büyük kuruma hizmet verdiği açık ve net. Bu kurumlar Maliye Banlığı ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı. Dolayısıyla Vergi Dairelerine ve Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerine mesailerimizin tam

SGK Haftası ve Mükellef Bilgileri Bildirimi Ordu SMMM Odasında Görüşüldü

 

17 Mayıs 2012 tarihinde saat: 13.00`da iki bölümden oluşan panel düzenlendi.

 

PANELİN BİRİNCİ BÖLÜMÜ

 

Panelin birinci bölümünde konuşmacı olarak Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel  Ordu SGK İl Müdürü Ahmet Erdoğan ve beraberinde Canan Kesici, Yalçın Cebeci ve Birol Baş yerlerini aldılar.DSCF9297.JPG

 

Panelin birinci bölümünün ilk konuşmasını Ordu SMMM Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel yaptı: Bildiğiniz gibi Muhasebeci Mali Müşavirlik camiasının iki tane büyük kuruma hizmet verdiği açık ve net. Bu kurumlar Maliye Banlığı ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı. Dolayısıyla Vergi Dairelerine ve Sosyal Güvenlik İl Müdürlüklerine mesailerimizin tamamını veriyoruz. Bu anlamda Vergi İdaresi ne kadar önemli ise Sosyal Güvenlik Kurumu da o kadar önemli. Çünkü bu işi hayata geçiren ve dosya açılmasından kapatmasına kadar hatta teminat çözümüne kadar mali müşavir ayağının olduğu bir gerçek.

 DSCF9367.JPG

Ordu SGK İl Müdürü Ahmet Erdoğan konuşmasında şu hususlara değindi. Bildiğiniz gibi sosyal güvenlik sistemi; sizlerin Sosyal Güvenlik Kurumundan ayrı durmanız özellikle yeni düzenlemeleriyle mümkün değil.” dedi. Konuşmasının devamında Sosyal Güvenlik Kurumu hakkında bilgiler sunarken Muhasebeci Mali Müşavirlerin Sosyal Güvenlik Kurumu hakkında görüşlerini ve isteklerini dinledi.

 

SGK İl Müdürü Ahmet Erdoğan panelin birinci bölümün bitiminde katılımcılara teşekkürlerini sunarken Mali Müşavirlerin SGK Kurumuna vermiş olduğu destekten dolayı Mali Müşavirler adına Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel’e teşekkür plaket sundular.

 

PANELİN İKİNCİ BÖLÜMÜ

 

Panelin ikinci bölümünde Oda Sekreteri Bahadır Baş 413 VUK Genel Tebliği ile ilgili meslek mensuplarına bilgiler sundu. Bahadır Baş sunumunu; “Mükelleflere ait verilerin güncel olarak takip edilememesi ve Gelir İdaresi Başkanlığı çeşitli aksaklıklar DSCF9417.JPGyaşamaktaydı. Bunu düzeltmek için verilerin güncellenmesi, eksikliklerin giderilmesi ve doğrulukların teyidi amacıyla bir bildirim oluşturulması ile ilgili bir tebliğ hazırladı. Gelir İdaresi Başkanlığının hazırladığı MERAK diye bir programı var. Merkezi Risk Analizi ve Katmanlaştırma Projesi. Artık Sistem veriler üzerinden analiz yapıyor. Bunun birinci ayağı 403 nolu tebliğ ile alınan kesin mizanlardır. Kesin mizanlarla işletmelerin rasyo bilgilerine dönem içerisindeki büyüklüklerine ulaşıldı. Şimdi ise 413 nolu tebliğ ile Mükellef Bilgileri Bildirimi yani mükelleflerin sektörel durumu, mükellerin faaliyet kodları, mükelleflerin çalışma alanları ile ilgili bütün bilgiler derleniyor. MERAK programı ile mükellefler sadece alarm verilen konular ve alarm veren sektörlerle ilgili incelemeye tabi tutulacak.” şeklinde konuşarak başladı. Sunumun son bölümü soru cevap şeklinde tamamlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.