Patronları kurtarma paketlerine hayır!

Patronları kurtarma paketlerine hayır!

AKP, bölgeler arasındaki farklılıkları da bahane ederek; asgari ücretten İş Kanununa, iş güvencesinin son kırıntılarından İşsizlik Sigortasının yağmasına kadar her alanda emekçiler aleyhine önlemler getirdi.

Teşvik ve istihdam paketi sermaye sınıfının istediği kölelik düzeninin ilanıdır!

Emekçiyi ezerek patronları kurtarma paketlerine hayır!

EMEP ten yapılan açıklamada; Kriz koşullarında da milyarlarca lira kâr etmeye devam eden şirketlere, AKP Hükümeti, milyarlarca liralık teşvik paketleriyle krizi fırsata çevirmelerine destek vermeye devam ediyor.


Son paketle ülkeyi dört ayrı “gelişmişlik” bölgesine ayıran AKP, bölgeler arasındaki farklılıkları da bahane ederek; asgari ücretten İş Kanununa, iş güvencesinin son kırıntılarından İşsizlik Sigortasının yağmasına kadar her alanda emekçiler aleyhine önlemler getirdi.

Patronlar “paket”e kimi ufak tefek eleştiriler yapsalar da keyiflerine diyecek yok. Ve patron örgütlerinin sözcüleri “Bu bir devrim” diyorlar!
Ama emek cephesinin örgütlerinden, özellikle de burada en yüksek perdeden karşı çıkması gereken sendikalardan bir tepkinin olmaması elbette ki çok şaşırtıcıdır.
Hazine üstünden halktan toplanan vergiler, patronların cebine konurken, İşsizlik Sigortası soyguna açılmışken ses çıkarılmazsa ne zaman ses çıkarılacaktır?
Sıranın “kıdem tazminatı”nı yok etmeye geldiği, asgari ücret ve iş güvencesinin tümüyle ortadan kaldırmanın adımının atıldığı, memur ve işçilerin maşalarını düşürmek için her yola başvurulmaya hazırlanıldığının görülmesi için başka ne yapılması gerek?

Hükümet ve patronlar olağan zamanda yapamayacakları ne varsa, şimdi “kriz var” gerekçesi arkasında onları yapmaktadırlar.

Bugüne kadar çıkarılan “altı paket”; ülkenin, emekçilerin her tür birikimini patronlara aktarmanın ve işçilerin, emekçilerin kazanılmış haklarını ortadan kaldırmanın; krizin faturasını emekçiye yıkmanın paketleridir. Bu son paketle bu iyice görülmüştür.

Partimiz; işçi ve emekçileri, krizin yol açtığı yıkıntıya karşı tek gerçek mücadele yoluna girmeye çağırmaktadır. Bunun için ilk adım “paketleri” reddetmektir.

Partimiz;

Hazine ve her tür birikimin, firmalar ve patronlara değil, işsizlerin, yoksulların yaşama koşullarını iyileştirmek amacıyla kullanılması için,
İşçi sınıfı ve emekçilerin kazanılmış haklarını ortadan kaldırma girişimlerini püskürtmek için,

Emeğe ve emekçiye yönelik her tür saldırıya karşı durmak için birleşmeye ve mücadeleye çağırmaktadır.

Tek çıkar yol budur!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum