OSMMMO Başkanı Antalyadaydı

OSMMMO Başkanı Antalyadaydı

Ertuğrul Yüksel ise şu hususlara değindi. “Üç gün süre ile yoğun bir şekilde sempozyumu Oda Saymanı Mustafa Çörtük ile beraber takip ettiklerini, yeni TTK ile önümüzde duran sürecin ne denli önemli olduğunu bir kere daha tespit ettiklerini söyledi. Üst bi

 

 
İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) Odası tarafından düzenlenen " X. Türkiye ve IV. Uluslararası Muhasebe Denetimi Sempozyumu 05 Ekim 2011 tarihinde başladı, 09 Ekim 2011 tarihinde” sona erdi.
Ordu SMMM Odasını temsilen sempozyuma Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel ve Oda Saymanı Mustafa Çörtük katıldılar.
 
ORDU SERBEST MUHASEBECİ MALİ MÜŞAVİRLER ODASI ANTALYADA MUHASEBE DENETİM SEMPZYUMUNA KATILDI.
 
Antalya’da Kemer Beldibi'nde Rixos Sungale otelin de gerçekleştirilen X. Ulusal-IV. Uluslararası Türkiye Muhasebe Denetimi Sempozyumunun açılış konuşmasını İstanbul SMMM Odası Başkanı Yahya Arıkan yaptı. Arıkan konuşmasında;  Mesleklerinin geleceğinde yeni Türk Ticaret Kanunu (TTK) ile bir milat yaşandığını söyledi. Miladın başlangıcının yeni TKK'nın yürürlüğe gireceği 1 Ocak 2013 olduğunu belirtti.  "TTK yalnızca mesleğimiz açısından değil, Türkiye'nin geleceği açısından da yaşamsal önem taşımaktadır. Türkiye'de yaklaşık 100 bin anonim şirket, 700 bin de limitet şirket var. TTK devreye girdiği zaman kuşkusuz bu şirketlerin önemli bir bölümü elenecektir ancak, Türkiye'de tüm muhasebe sistemi yeniden yapılanacaktır.
Biliyorsunuz TTK'nın işletmelere, defterlerini tutarken, bireysel ve konsolide finansal tablolarını düzenlerken, Türkiye muhasebe standartlarına uyma zorunluluğunu getirmiştir. Tek düzen uygulama tebliğinden sonra bu uygulamayla muhasebe mesleği yeniden formatlanacaktır" dedi.
Arıkan, Tüm meslektaşlarımızı kapsayacak şekilde büyük bir eğitim seferberliğinin startını vermiş bulunmaktayız.Eğitimin mesleki vitrininde 'denetim', vizyonunda ise'kurumsallaşma' bulunmaktadır. Bizim eğitime ne kadar önem verdiğimiz bir sır değil. Ama bu sefer herkesin katılmasını özellikle istediğimiz eğitimler, çok daha önemli olacak." Dedi.
Bazı çevrelerin 'denetim' işini yapmalarını istemediğini savunan Yahya Arıkan, "Yıllardır yaşamını defter tutmayla geçiren bizlerle ilgili el altından bir oyun oynanıyor. Denetim işini öğrenmemiz istenmiyor. Buradan uyarıyorum, tablo iç açıcı değildir, uyanık olmalıyız. Bu anlamda TÜRMOB'un yayınlayacağı yeni Bağımsız Denetim Merkezi Tebliği hayati önem taşımaktadır" şeklinde konuştu.
 
Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Nail Sanlı da konuşmasında” yeni TTK'nın çok önemli değişikliklerin zeminini oluşturacağını, gerek muhasebe uygulamaları ve muhasebe standartları, gerekse denetim ve denetim standartları alanında devrim niteliğinde düzenlemeler getirdiğini” belirtti ve sözlerine şöyle devam etti. " Bu yeni sürece mesleğimizi ve meslektaşlarımızı en iyi şekilde hazırlayabilmek için bir yol haritası hazırladık. Bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz"dedi.
Konuşmalarının ardından 'Kurumsallaşma ve Denetim' ana başlığında Prof. Dr. Ünal Tekinalp katılımcılara bilgiler verdi. Seminerin ikinci gününde Ordulu hemşerimiz Doç. Dr. Volkan Demir de katılımcılara bilgi verdi.
 
X. Türkiye ve IV. Uluslararası Muhasebe Denetimi Sempozyumunu değerlendiren Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel ise şu hususlara değindi. “Üç gün süre ile yoğun bir şekilde sempozyumu Oda Saymanı Mustafa Çörtük ile beraber takip ettiklerini, yeni TTK ile önümüzde duran sürecin ne denli önemli olduğunu bir kere daha tespit ettiklerini söyledi. Üst birliğimiz TÜRMOB ile birlikte TTK ve Muhasebe Standartları eğitimini Kasım ayından itibaren gerçekleştireceklerini, bu eğitimlere katılmayanların denetim yapma yetkilerinin olmayacağını söyledi. Eğitimlerin zorunlu olacağını ve meslektaşlara TÜRMOB akademisyenleri ile beraber oda eğitmenlerinin de destek olacaklarını söyledi. TTK ile ilgili ikincil mevzuatın henüz tamamlanmadığını söyleyen Yüksel; önümüzdeki günlerde TTK ile ilgili yayınlanacak tebliğlerin çok önemli olduğunu ,bütün Mali Müşavirlerin alınacak eğitimler ile denetim işini yapabileceklerine inandığını söyledi. 01.01.2013 tarihine kadar önümüzde büyük bir eğitim seferberliği var. “ Dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.