OSMMM ve OMM'den Bilgi Toplantısı

OSMMM ve OMM'den Bilgi Toplantısı

Ordu SMMM Odası Başkanı Ertuğrul Yüksel ve Oda Sekreteri Bahadır Başın katıldığı , “Güncel Vergi ve Muhasebe Konularında Makina Mühendislerini İlgilendiren Gelişmeler” Konulu Bilgilendirme Toplantısı Makina Mühendisleri Odası Ordu İl Temsilciliği toplantı

Ordu SMMM Odası  ve Makina Mühendisleri Ordu İl Temsilciliği Ortaklaşa “Güncel Vergi ve Muhasebe Konularında Makine Mühendislerini İlgilendiren Gelişmeler” Konulu Bilgilendirme Toplantısı Düzenlediler.  

OSMMM ve OMM'den Bilgi Toplantısı

17.06.2011 tarihinde Ordu SMMM Odası Başkanı Ertuğrul Yüksel ve Oda Sekreteri Bahadır Başın katıldığı , “Güncel Vergi ve Muhasebe Konularında Makina Mühendislerini İlgilendiren Gelişmeler” Konulu Bilgilendirme Toplantısı Makina Mühendisleri Odası Ordu İl Temsilciliği toplantı salonunda saat 17:30 da yapıldı. 19461

 

Makina Mühendisleri Odası adına konukları Ordu İl Temsilcilik Başkanı Mehmet Onur ve Temsilcilik İl Sekreteri Şadi Berat Türkmen karşıladı.

Makina Mühendisleri Odası  Ordu İl Temsilciliği Başkanı Mehmet Onur Temsilcilik hakkında bilgilendirmede bulundu. Ordu SMMM Odası Başkanı Ertuğrul Yüksel “Bu tarz seminer ve bilgilendirme toplantıları ile meslek odalarına elimizden geldiğince yardıma hazırız. Bundan sonraki zamanlarda vergi, sgk ve muhasebeyle ilgili konularda makine mühendisi meslek mensuplarına ve diğer sivil toplum kuruluşlarına her zaman yardıma ve katkı yapmaya açığız” dedi.

Toplantının açış  konuşmasını Makina Mühendisleri Odası Ordu İl Temsilciliği Başkanı Mehmet Onur yaptı. Onur “Temsilcilik olarak düzenledikleri etkinliklere ilave olarak üyelerimizi bu ay ise vergi ve muhasebe konusunda bilgilendirmek istedik ve Mali Müşavirler Odasının değerli yöneticilerini davet ettik. Seminerimizin hepimize katkı sağlamasını diliyorum “dedi.

Ordu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Ertuğrul Yüksel, Muhasebe konusunda Türkiye`nin kabuk değiştirdiği belirtirken “Nasıl bir spor dalı tüm dünyada aynı şekilde icra ediliyorsa, muhasebe de artık tüm dünyada aynı olmaya, tek dil olmaya başladı. Özellikle yeni değişen kanunlar ve yeni TTK finans zeminine oturmuş durumda. Buda şirketlere ve firmalara bir takım sorumlulukları beraberinde getiriyor. Yapılabilecek yanlışlıkların önüne geçmek adına bu konuların iyi öğrenilmesi gereklidir” şeklinde konuştu.

Ordu SMMM Odası Sekreteri Bahadır Baş, konuşmasında ilk olarak Makina Mühendislerinin, vergi mevzuatı açısından, kazançlarının vergilendirilmesi konusunda tabi olacakları durumun tespitini yaptı. Makine mühendislerinin ticari kazanca göre değil serbest meslek kazanç ilkelerine göre vergilendirileceğini söyledi. Bahadır Baş ayrıca; SGK, Vergilendirme ve Yeni TTK konu başlıklarında güncel gelişmeler hakkında bilgilendirmeler de bulundu. Toplantı salonunda bulunan makine mühendislerine; özellikle işçi özlük dosyaları, Yeni TTK ile yürürlüğe girecek olan denetçi zorunluluğu ile vergi incelemelerinde izlenecek yeni yöntemler konularında önemli açıklamalarda bulundu. Toplantının son bölümü soru cevap şeklinde tamamlandı.

 Makina Mühendisleri Odası Ordu İl Temsilciliği Başkanı Mehmet Onur ;Ertuğrul Yüksel`e ve Bahadır Baş`a vermiş oldukları bilgilerden ötürü teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.