OSMMM Odası 2010-11 Çalışmaları

OSMMM Odası 2010-11 Çalışmaları

Ordu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası 23.09.2011 tarihinde 14:30 da oda toplantı salonunda 2010 ve 2011 Yılı Oda Faaliyetlerinin Tanıtıldığı ve Sözleşme Damga Vergisi konulu seminer düzenledi.

 

Ordu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası 23.09.2011 tarihinde 14:30 da oda toplantı salonunda 2010 ve 2011 Yılı Oda Faaliyetlerinin Tanıtıldığı ve Sözleşme Damga Vergisi konulu seminer düzenledi.

OSMMM Odası 2010-11 Çalışmaları Semineri Yapıldı

Meslek Mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği toplantıya 100 civarında meslek mensubu 30 stajyer katıldı. 2011 yılında vefat eden Rüştü DEMİREL ve diğer Meslek Mensupları anısına 1 dakikalık saygı duruşuyla başlayan toplantıda . 2010 ve 2011 Yılı Oda Faaliyetlerinin gösterildiği 20 dakikalık bir sunum yapıldı. Devamında toplantının açılış konuşmasını yapan Ertuğrul YÜKSEL şu hususlara değindi:

 

YENİ TÜRK TİCARET KANUNU İLE MALİ MÜŞAVİRLERE YENİ İŞ İMKANI : DENETİM

“6102 sayılı yeni Türk Ticaret Kanunu ile meslek mensuplarına önemli iş imkanları sağlanacak, Denetim mesleği yeni bir alan olarak tüm muhasebecilerin karşısında durmaktadır dedi. Bu yeni sürece bütün üyelerimiz hazırlanmalı, muhasebeciler arasında ortaklık kültürü geliştirilmeli. Yoksa bu süreci başarılı bir şekilde tamamlayamayız. Artık kayıtları tutan arkadaşlarımızın yanına kayıtların denetimini yapan meslektaşlarımızda girecek. Kayıtları giren meslek mensupları tutukları bu defterler için denetim raporu yazamayacaklar.

DENETÇİLERE ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞMEKTEDİR.

Her önüne gelen Denetçi olamayacak. Denetçi olmak için Mali Müşavir veya YMM olma zorunluluğu getirildi. 01.07.2012 Tarihinden itibaren herkes bu kurala uymak zorunda. Ayrıca tüm sermaye şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanı ve üyeleri şirketten aldıkları paraları internet sitelerinden ilan etmek zorundalar. Sermaye şirketlerine internet site kurma ve şeffaflık gereği bilgilerini bu site aracılığı ile kamuoyuna aktarma zorunluluğu getirilmektedir. Denetçiler, Yönetim Kurullarının faaliyet raporlarını ve şirketlerin tüm işlerini denetime tabi tutacaklardır. Şirketleri denetçilerinin görevine son veremeyecek. Ancak istife veya mahkeme görevlerine son verebilecektir. Bu denetçiyi beğenmedim başkası gelsin diye bir uygulama yeni TTK söz konusu olmayacaktır.

ORDU SMMM ODASINDAN ÜYELERİN KATILACAĞI ZORUNLU EĞİTİMLER YAPILACAK

Biz Ordu SMMM Odası olarak Ekim ayından itibaren 127 saatlik zorunlu eğitimler ile TTK yı ve Denetimi üyelerimize anlatacağız. 2011 son ayları ve 2012 yılı bizler için eğitim seferberliği şeklinde geçecektir. Bu eğitimlere bütün üyeler zorunlu olarak katılacaktır. Katılmayan üyeler eğitim sertifikası alamayacaklardır. Dedi.

Oda başkanının konuşmasından sonra 2011 yılında odaya en çok Nisbi aidat ödeyen yani bir başka anlamı ile 2010 yılında muhasebe mesleğini icra edip en çok vergi ödeyen üyelere plaket takdim edildi.

Plaketi Alanlar;

 

PLAKETİ ALAN

BULUNDUĞU İL

PLAKETİ VEREN

Mustafa Kemal KIR

ORDU

Ertuğrul YÜKSEL

Osman GÖZÜKAN

ORDU

Orhan ÖZGÜR

Aydın TORUNOĞLU

Adına

Saynur

TORUNOĞLU

ÜNYE / ORDU

Ahmet SAYAN

Sami SARIOĞLU

ÜNYE / ORDU

Haluk CİVANBAY

Harun OKURGAN

FATSA / ORDU

Zeki ODABAŞ

Recai ŞAHİN

Adına

Mustafa YILDIZ

FATSA / ORDU

Cevat AYDIN

Murat ÇAVUŞ

KUMRU / ORDU

Murat BAŞARAN SAĞRA

Plaketleri verildi.

İsmail ÇAKMAK, Gökhan ŞAHİN, Özgür ANLAYAN, U.Ersoy KARAOĞLAN`dan Oluşan Eğitim Komisyonu, “Sözleşmelerde Damga Vergisi” konulu sunumunu oda üyelerine aktardı.

Toplantı aynı gün 16:15 de son buldu.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.