Ordu'ya 56 Milyon TL'lik Destek

Ordu'ya 56 Milyon TL'lik Destek

1 milyon 436 TL hak ediş işlemleri ödenmek üzere bakanlık ve ilgili banka şubesine gönderildi. Yem bitkisi üretimi artırmak amacıyla üreticilere tohumluk yardımı yapıldı

Ordu'da, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı projeleri kapsamında son 5 yılda toplam 56 milyon TL destek sağlandı.

675 bin hektarlık alanın 300 bin hektarında tarım yapılan 85 bin kayıtlı çiftçi ile Türkiye'de 2. sırada gelen Ordu'da, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın destekleme yatırımları devam ediyor.

Bakanlık tarafından 19 ilçe, 485 köy ve 464 mahallede tarım sektörüne çiftçi ve arı kayıt sistemi, yem bitkileri destekleme, su ürünleri, mera ıslahı, kırsal kalkınma, makine ve ekipman yardımları, kooperatif faaliyetlerini destekleme ve kenelerle mücadele konularında destekler verildi. Bu çerçevede çiftçi kayıt sistemi destekleme çalışmaları kapsamında doğrudan gelir desteği olarak 15 milyon 895 TL ödendi.

Sertifikalı fidan desteği kapsamında 50 bin TL, 2008 yılına ait mazot ve gübre desteklemesi kapsamında yaklaşık 80 bin üreticiye 11 milyon TL ödendi.

Arı kayıt sistemi destekleme kapsamında sadece son bir yılda arı yetiştiricisi 2 bin 532 işletme arı kayıt sistemine kayıt ettirildi. 330 bin 60 adet koloni plaka çakılarak kayıt altına alındı. 1 milyon 436 TL hak ediş işlemleri ödenmek üzere bakanlık ve ilgili banka şubesine gönderildi.

Yem bitkisi üretimi artırmak amacıyla üreticilere tohumluk yardımı yapıldı. Bu kapsamda 3 ton silajlık mısır, 11 ton korunga, 3 ton Macar fiğ tohumu dağıtıldı.

Yine faaliyet gösteren 11 adet işletmede yavru balık desteği olarak 850 bin TL destekleme ödemesi yapıldı. Balıklandırma faaliyetleri kapsamında Fatsa ilçesi Gaga Gölü'ne 15 bin adet, Gölköy ilçesi Ulugöl'e 10 bin adet olmak üzere toplam 25 bin adet sazan yavrusu bırakıldı.

Kırsal kalkınma konusunda 37 proje değerlendirme biriminde yapılan incelemelerden sonra bakanlığa sunuldu.

 Sonuçlanması beklenen 17 milyon 662 TL tutarındaki projeler için 7 milyon 749 TL hibe olarak verildi.

Makine ve ekipman için yapılan bin 950 müracaat değerlendirilerek 1 milyon 250 bin TL ödenek karşılığı, 265 kişiye bahçe el traktörü, 42 kişi atomizör, 6 tatırımcı ise soğutuculu araç, 3 adet çayır biçme makinesi, 2 adet silaj makinesi, 12 adet tırpan, 1 adet yem kırma karma makinesi verildi.

Kooperatif faaliyetleri kapsamında Fatsa ilçesinde bir kooperatife 40 bin TL işletme, 500 bin TL rehabilitasyon kredisi kullandırıldı.

Kırsal alanda sosyal destek projesi kapsamında Mesudiye ilçesinde bir kooperatife 296 bin 50 TL ahır kredisi tahsis edildi.

Kenelerden bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı kapsamında ise 7 bin 433 işletmede 191 bin hayvan ilaçlandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.