Ordu'da işe  yerleştirmeler azaldı

Ordu'da işe yerleştirmeler azaldı

Türkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR) iller itibariyle mart ayına ilişkin işsizlik başvuruları, işe yerleştirmeler ve il müdürlüklerinin işsizlik sigortası faaliyetlerine ilişkin verileri belli oldu.

Ordu'da mart ayında bir önceki aya göre işe yerleştirmelerde yüzde 60 oranında azalma oldu.


Türkiye İş Kurumu'nun (İŞKUR) iller itibariyle mart ayına ilişkin işsizlik başvuruları, işe yerleştirmeler ve il müdürlüklerinin işsizlik sigortası faaliyetlerine ilişkin verileri belli oldu. Buna göre, 2009 şubat ayında 892 olan işsizlik başvuru sayısı mart ayında yüzde 8.7 artarak 964 kişiye ulaştı. Bir önceki ayda 48 kişi işe yerleştirilirken mart ayında işe yerleştirmeler yüzde 60.7 gibi büyük bir düşüş göstererek ancak 19 kişi işe yerleştirilebildi.

Yine mart ayı içerisinde işe yerleştirilenler, toplam başvuruların sadece yüzde 1.9'unu oluşturuyor. Öte yandan En çok işsizlik başvurusu yapılan iller sıralamasında 31. sırada yer alan Ordu'da mart ayında 149 kişi işsizlik ödeneğini için başvuru yaptı. Aynı dönem içerisinde hiçbir hak sahibinin işsizlik ödeneği kesilmezken, 138 kişinin ödeneği devam etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.