Ordu Yağ Satış İlanı

Ordu Yağ Satış İlanı

İlana göre; en uygun teklifi veren 3 firma ile 2 Aralık 2009 Çarşamba günü açık artırma yapılacak, sadece 2 firmanın teklif vermesi halinde teklif veren firmalar arasında açık artırma yapılacak, sadece 1 firmadan teklif gelmesi halinde ise teklif sahibi b

Ordu Yağ AŞ,  satışa çıkarıldı
 
Dünya gazetesinde yayınlanan satış ilanında şu bilgiler yer aldı.
Fiskobirlik  Ordu Yağ Sanayi A.Ş"deki hisseleri 25 Kasım 2009 Çarşamba günü Fatih Caddesi No:59-Giresun adresinde  kadar kapalı zarf içerisinde teklif almak suretiyle satışa çıkardı.
 
İlana göre; en uygun teklifi veren 3 firma ile 2 Aralık 2009 Çarşamba günü açık artırma yapılacak, sadece 2 firmanın teklif vermesi halinde teklif veren firmalar arasında açık artırma yapılacak, sadece 1 firmadan teklif gelmesi halinde ise teklif sahibi bu firma ile pazarlık yapılmak suretiyle blok hisse satışı yapılacak.
 
Fiskobirliğin resmi internet sitesinde yer alan ilan şu şekilde:
 
Birliğin ve Diğer Ortaklar Kooperatiflerin Hisse Oranları ile Asgari Satış Değerleri
Hissedarlar
Hisse oranı %
Hisse adeti
Asgari Satış Değeri (TL)
SS F.T.S Kooperatifleri Birliği
% 98
1.960.000.000
50.000.000,00
SS Giresun F.T.S Kooperatifi
% 0,5
     10.000.000
     250.000,00
SS Ordu F.T.S Kooperatifi
% 0,5
     10.000.000
      250.000,00
SS Trabzon F.T.S Kooperatifi
% 0,5
     10.000.000
      250.000,00
SS Düzce F.T.S Kooperatifi
% 0,5
     10.000.000
       250.000,00
Toplam
 
     2.000.000.000
 51.000.000,00
1- İhale, kapalı zarf içerisinde teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle, en yüksek teklifi veren 3 firma ile açık artırma yapmak, 2 firmanın teklif vermesi halinde teklif veren firmalar ile açık artırma, 1 firmanın teklif vermesi halinde ise pazarlık usulü ile gerçekleştirilecektir. İhale Komisyonu´nca ("Komisyon") gerekli görüldüğü takdirde ihale, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile açık artırma suretiyle sonuçlandırılacağından, teklif sahiplerinin ihale gün ve saatinde ihalenin yapılacağı yerde hazır bulunmaları gerekmektedir.
 
 
 
TEKLİFLERİN HAZIRLANMASI VE İHALE KOMİSYONUNA VERİLMESİ
 
2-İhaleye özel ve tüzel kişiler ile ortak girişim grupları katılabilir. 
3-Teklif mektuplarına teklif edilen fiyatın hem rakam hem de yazı ile aralarında farklılık olmayacak şekilde açık olarak belirtilmesi zorunludur. Farklılık olması halinde ve üzerleri çizilerek veya karalanarak okunmaz hale gelen teklifler kabul edilmeyecektir.
4-Yukarıda belirtilen hususları dikkate alarak teklifini hazırlayan iştirakçi, teklif mektubuna şartnameyi okuyup hükümlerini aynen kabul ettiğini yazarak teklif mektubunu imzalar. Teklif Mektubu, üzerinde “Teklif Mektubu” yazılı zarfa geçici teminat hükmündeki belgeler ise üzerinde “Teminat“ yazılı zarfa yerleştirilerek zarflar kapatılır. Teklif Mektubunda ve bu iki zarfın üzerinde iştirakçi gerçek kişi şahıs ise adı soyadı ile kanuni adresi; iştirakçi tüzel kişilik ise, ticaret unvanı ve kanuni adresinin yazılı olması şarttır. Bu şekilde hazırlanan iki zarf daha büyük bir zarfın içine yerleştirilir. Bu zarfın üzerine de iştirakçinin adı soyadı veya ticaret unvanı ile kanuni adresi yazılır. Firmalar temsilcileri vasıtasıyla ihaleye katılacak iseler, ihaleye katılan temsilcisinin firmayı taahhüt altına sokacak yetki belgelerinin de zarfın içine yerleştirilmesi şarttır.
İhale şartnamesinde belirtilen yer, gün ve saatte toplanan ihale komisyonu önce üzerinde “Teminat” yazılı olan zarfı açar. Teminatta yanlışlık veya Şartnamede belirtilen özelliklere uygunsuzluk tespit edildiğinde, teklif mektubunun bulunduğu ikinci zarf açılmaz ve iştirakçi ihale dışı bırakılır. Geçici ihale teminatı mevzuata uygun olmakla birlikte miktarı, teklif mektubunda talep edilen malın teminatını karşılamadığı takdirde de (teminat noksan ise) iştirakçi ihale dışı bırakılır. Her iki durumda da ihale evrakları İhale Komisyonu tarafından iştirakçiye iade edilir. Bu suretle ilgili teklifler ihale dışı bırakılır. Bu husus tutanakta belirtilir.
 
İHALENİN KONUSU:
İhale Ordu İli Merkez İlçesi Karapınar Köyü sahil Mevkiinde bulunan Pafta No: 1, Parsel no: 482 miktarı 65.680 M2 olan arsa ile Parsel no 484, miktarı 34.320 m2 olan arsalar ile üzerinde bulunan şirket hizmet binası, depo, lojman, fabrika, sosyal tesisi ile makine ekipmanları ve demirbaşlarını teşkil etmektedir.
 
GEÇİCİ TEMİNAT : İhaleye katılabilmek için, ihale edilen bedelin % 3"ünden az olmamak üzere geçici teminat alınır. Geçici teminat;Tedavüldeki Türk parası, $ veya EURO cinsinden döviz, Devlet tahvilleri, Hazine kefaletine haiz tahviller ile ihaleye iştirak eden firma adına ve maksada uygun düzenlenmiş kesin ve süresiz banka teminat mektubu olabilir. İhale bedeli süresi içerisinde yatırılmaz ise; yatırılmış olan geçici teminat her hangi bir ihtara ve mahkeme kararına gerek olmaksızın nakde çevrilerek gayri kabili rücu olarak Birlik hesabına irat kaydedilir.             İhaleyi kazanan kişi/tüzel kişilik ihale bedelini (5) beş iş günü içerisinde Birliğin bildireceği hesaba veya Birliğe nakden yatırmaması ve ihaleden vazgeçmesi halinde geçici teminat Birlik hesabına irat kaydedilir. İhale dışı kalan firmaların geçici teminatları ise ihalenin kesinleşmesini müteakip ilgililere iade edilir.
İHALENİN SONUÇLANDIRILMASI:
İhale en uygun bedeli verene, teklif/pazarlık usulü ile sonuçlandırılır. İştirakçiler tarafından usulüne uygun olarak İhale Komisyonuna verilmiş olan zarflar, ihalenin onayına kadar, hiçbir sebeple sahiplerine verilmez.
Komisyonca tekliflerin değerlendirilmesi 02.12.2009 günü mesai bitimine kadar sonuçlanacak ve en geç (3) üç iş günü içerisinde kesinleştirilecektir.
ÖDEME ŞEKLİ
Alıcı ile satıcı arasındaki aşağıdaki şekilde yapılacaktır.
İhalede en uygun teklifi veren (en uygun teklif bedel ve ödeme şartları göz önüne alınarak değerlendirilecektir) ve ihale kendisinde kalmış olan kişi/tüzel kişilikler; ihalenin onaylanmasına müteakip ihale bedelinin % 50"sini (30.000.000,00TL(Otuzmilyonlira)"dan aşağı olmamak üzere) (5) beş İş günü içerisinde nakden ve defaten ödeyecek, kalan tutar için alıcı ve satıcı arasında yapılacak protokole göre işlem yapılacaktır.
 TESLİMAT:
Alıcı ile satıcı arasında yapılacak protokol doğrultusunda hisse devri yapılacaktır.
Devir işlemleri ile ilgili damga vergisi, noter masrafı, Ticaret Sicil Memurluğuna yatırılması gereken giderler ile doğacak diğer masraflar alıcı tarafından karşılanacaktır.
Teklifler, şirketin yerleşim yerindeki arsası, bina ve depolar ile makine ve ekipmanları ve demirbaşları için geçerlidir.
Birliğimiz ve diğer Fındık Tarım Satış Kooperatifleri 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu´na tâbi olmayıp, Bu nedenle ilan vermiş olsa dahi satış yapıp yapmamakta, kısmen veya tamamen yapmakta veya bütünüyle reddetmekte serbesttir
Satış işlemlerinin Birliğin ve Kooperatiflerin yetkilendireceği kişilerce yapılacağı hususunu,

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum