ORDU YAĞ SANAYİ NİÇİN SATILMAK İSTENİR Kİ?

ORDU YAĞ SANAYİ NİÇİN SATILMAK İSTENİR Kİ?

Yazar Yavuz Karakoçun ”Başları önde,ezik,bitkin,çaresiz…”dediği gibi bir takım insanlar kapalı kapıların ardında başları önde Fiskobirliğin Soya Sanayiyi nasıl birilerine satacağının konuşulduğu Ordu sokaklarında ki manzaraya bakıyorum da bu insanlar

                       ORDU YAĞ SANAYİ NİÇİN SATILMAK İSTENİR Kİ?

 

Yazar Yavuz Karakoçun ”Başları önde, ezik, bitkin, çaresiz…” dediği gibi bir takım insanlar kapalı kapıların ardında başları önde Fiskobirliğin Soya Sanayiyi nasıl birilerine satacağının konuşulduğu Ordu sokaklarında ki manzaraya bakıyorum da bu insanlar ellerindeki hazır olanı bir kişiye bir çok kişinin de maddi olarak kazanacağı aracılığı ile satılmasını sessizce, başı önde , çaresizce izliyorlar ya da bunu satan zihniyetin yandaşlarınca , doğru bir şeymiş  gibi cami önlerinde insanlar onları ve konuştukları abuk sabuk şeyleri  dinliyorlar.

Fiskobirlik  satılacaksa önce  onu adam gibi bir ilan edersiniz ve açıkca millete rağmen satılmasına  gidilmesini sağlarsınız.

Bir isim öne çıkıyorsa bunda art niyet arar herkes.

İstanbul Ticaret odasın ca 500 firmanın içinde olan Soya , kar eden Soya, zarar ediyor diye birine satılmak için alt yapısı yapılıyor. Bunu yapanların avuç içi gıcırtısı ta nerelerden duyuluyor da, kimlere doğru akıtılmak istendiği biliniyor da, delikanlı kurul üyeleri niçin buna bir dur demiyor?

Borç ödemek  için bunu yapıyorlarsa, bu üreticinin menfeatine uyuyor sa hepimizin ortak sesi , evet olur. Ancak TMO nun yağlığa ayrılmayı bekleyen fındığı gündemde iken, kararı bu şekilde  alırsa kurul yanlış yapar. O zaman gidin hükümete ve vekilllerine baskı yapın. Yoksa onlarda mı bu kar eden kurumu birilerine satmanın  peşindeler?

Eski Fiskobirlik başkanı ve soya müdürü Yaşar Pamuğun da dediği gibi; ”85 milyon doları biz Kazak şirketi ile Sagra için veriyorduk, Fiskobirliği satıp Sagra yı almakta kararlı idik ama önümüz kesildi, dedi.

Sonrası malum.

Sagra bir ilaç firmasınca kaça alındığı ortada. Ordu yağ sanayiyi 50 milyon dolara satmayı isteyen yönetim, sebeb olarak borçları gösteriyor. Adres; Şeker Bank.

Ordu Yag sanayiyi satmayI kararlı olanların ilerde olacakları düşündüklerini  pek te  sanmıyorum.

Vizyon olarak genişliğine baktıklarına inanmıyorum. Onlara birilerince çok şeyler dendi. Başları öne indi, çaresizdiler, bitkindiler, ezilmişliklerini bazı kan emiciler de onlara söylerken gördü. Harekete geçti. Aracılığa soyundu ve cebleri dolacak birkaç isimle  kar eden yeri bir kişinin kucağına doğru itmeye başladılar.

Bıraksın bu yönetim ezilmeyi ve çaresizce bakmayı. Dik durupta , ortakları ile hükümete baskı kursunlar.Yoksa  sizleri, yöneticiler olarak; bir, iki iş adamının kucağına düşmüş Fisobirlik yönetimi diye  Ordu tarihin sayfalarına yazacaklar.

Zevkle ve üzülerek.Yönetim birileri istedi  diyemi sustu ? Zaten ne zaman ne yaptınız ki?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.