Ordu Vergi 1.cisi Avukat

Ordu Vergi 1.cisi Avukat

Ordu Vergi Rekortmenleri içinde 414.557 bin TL Tahakkukla Av. Bektaş Doğan'ın lider olması Ordu ilindeki Sanayi ve Ticaretin durumunu ibretle bizlere aktarıyor.. Ordu ilinde artık Sanayi ve Ticaret erbabının bittiğini bu tablodan da öğrenmiş oluyoruz..

Ordu Vergi Rekortmenleri içinde 414.557 bin TL Tahakkukla  Av. Bektaş Doğan'ın lider olması Ordu ilindeki Sanayi ve Ticaretin durumunu ibretle bizlere aktarıyor..

Ordu ilinde artık Sanayi ve Ticaret erbabının bittiğini bu üzücü  tablodan da öğrenmiş oluyoruz...
 
Umarız önümüzdeki yıllarda Sanayi ve Ticaret erbabı gelişir ve işsizlik konusunda Ordululara umut olur.
 
Ordu'nun Bakan , Milletvekili, Bürokratları bi açıklama yapsalarda bizde bu durumun nedenini öğrensek...
 
Gerçi Tablo ortada iken Gerisi laf ü güzaf...
 

 

Ordu Vergi 1.cisi Avukat

 

Verginin toplumun kalkınmasındaki ve ekonominin büyümesindeki rolünü toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının kamuoyuna kazandırılması amacıyla 27 Şubat-4 Mart 2012 tarihleri arasında kutlanmakta olan Vergi Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında “Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni” düzenlendi.

 

Ordu Defterdarlığınca Balıktaşı Otel’de düzenlenen “Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni”ne, Vali Orhan DÜZGÜN, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail GÜZEY, Belediye Başkanı Seyit TORUN, ODÜ Rektörü Prof.Dr.Tarık YARILGAÇ, Baro Başkanı Av.Atilla ÖNAL, İl Genel Meclisi Başkanı Engin TEKİNTAŞ, Vali Yardımcısı Salih YÜCE, İl Emniyet Müdürü Hakan KIRMACI, Defterdar Erol PİŞKİN, OTSO Başkanı Servet ŞAHİN, ÜTSO Başkanı Hasan ŞİMŞEK, OSMMMO Başkanı Ertuğrul YÜKSEL, bazı daire müdürleri, vergi rekortmenleri ile Defterdarlık çalışanları katıldı. 

2011 yılında kurumlar ve gelir vergisinde ilk 5’e giren vergi mükellefleri için düzenlenen ödül töreninde bir konuşma yapan Vali Orhan DÜZGÜN, “Ordu ili olarak, henüz gelirlerimizin giderlerimizi karşılamadığı bir noktadayız. Yıllık gelir tahsilatımız 550 milyon TL, giderlerimiz ise 950 milyon TL civarındadır. Gerek ticari sektörde gerekse turizm sektöründe Ordu ekonomisine her yıl yeni katılan işletmelerle, Ordu ilinin Türkiye’nin içerisinde diğer iller arasında vergi gelirlerinin sağlamış olduğu katkı giderek artacaktır” diyerek, kurumlar ve gelir vergisinde ilk 5’e giren vergi mükelleflerini kutladı. 

Bu yıl Vergi Haftasının 23’üncüsünün düzenlendiğini belirten Defterdar Erol PİŞKİN, “Verginin ülkemizin kalkınması ve gelişmesinde, refahının artmasında önemini anlatmak, toplumda vergi bilinci oluşturmak, vergi ödenmesine gönüllü katılımı sağlamak amacıyla vergi haftaları düzenleniyor. Bu yıl vergi haftalarının 23’üncüsünü düzenliyoruz. Geçen yıl Ordu Defterdarlığımız vergi haftası etkinlikleri yönünden Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığınca yapılan değerlendirme sonucunda % 95 oranındaki gerçekleştirmeyle Türkiye birincisi oldu. Bu birincilikten gurur duyuyoruz. Bu birincilik başta Sayın Valimiz olmak üzere değerli çalışma arkadaşlarım, bize katkıda bulunan kurum ve kuruluşların özverili çalışmaları sonucunda oluştu. Bu yıl da çok çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Daha önceki yıllardan farklı olarak bu yıl bir vergi kermesi düzenledik” dedi. 

Verginin önemine de değinen Defterdar Erol PİŞKİN, şunları kaydetti; “Vergi ödemek gurur kaynağıdır. Vergi, üreterek, çalışarak, katmadeğer yaratarak meydana gelen gelirlerin ve servetlerin üzerinden alınıyor. Yani biz ne kadar vergi ödüyorsak, o kadar çok üreten bir kişiyiz, o kadar çok çalışan ve topluma o kadar yararlı bir kişiyiz. Dolayısıyla bu da o kişiler için bir gurur kaynağıdır. Biz bu akşam burada üreten, çalışan, toplumumuza katmadeğerler yaratan faydalar sağlayan çok değerli kişi ve kurumlarımız içinden en yüksek düzeyde vergi ödeyen mükelleflerimize naçizane ödül vermek üzere bu programı düzenledik. Değerli vergi rekortmenlerimiz bundan gurur duyuyordur ancak biz de ülkemize yaptıkları katkılardan dolayı onlarla gurur duyuyoruz.” 

Gelir Vergisi 1’incisi Av.Bektaş DOĞAN da törende bir konuşma yaparak, “3. defa böyle bir ödül alıyor olmanın gururunu ve onurunu yaşıyorum. Bunun tüm kurum ve kuruluşlar açısından da örnek olmasını diliyorum” dedi. 

Konuşmaların ardından, kurumlar ve gelir vergisinde ilk 5’e giren mükelleflere plaket ve çeşitli ödüller verildi. Vergi rekortmenlerinin plaket ve ödüllerini ise Vali Orhan DÜZGÜN verdi. 

Defterdar Erol PİŞKİN de 1 Mart Muhasebeciler Günü dolayısıyla Ordu Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ertuğrul YÜKSEL’e bir plaket takdim etti.

2011 yılı Vergi Rekortmenleri ise şöyle;

Kurumlar Vergisi:

1.Ünye Çimento Sanayi T.A.Ş. :                14.086.158 TL
2.Doğuş Çay Gıda Mad. Ür. A.Ş. :               2.815.301 TL
3.Altaş Petrol Ürn.Otom. Tic. Ltd. Şti. :        369.038 TL
4.Karadeniz Gemi İnş. San. T.A.Ş. :              304.934 TL
5.Altaş İnş. Nak. Su Ürn. San. T.A.Ş. :          258.249 TL

Gelir Vergisi:
1.Bektaş DOĞAN(Avukat) :                           414.557 TL
2.Tahir ODABAŞ(Bina İnşaat) :                      327.823 TL
3.Orhan ODABAŞ(Bina İnşaat) :                     277.509 TL
4.Nur ERTEKİN(Eczacı) :                               153.669 TL
5.Nedim ŞAHİN(Kuyumcu) :                          148.523 TL
 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.