ORDU OSB Yönetimi Toplandı

ORDU OSB Yönetimi Toplandı

Ordu OSB Yönetim Kurulu üyeleri Vali Yardımcısı Adem YILMAZ, Belediye Başkan Yardımcısı Ergün ALAYBEYOĞLU, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet ŞAHİN, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa YILMAZ, OSB Müdürü Olgun TOPKAYA ve OSB Müteşebbis Teşekk

ORDU OSB Yönetimi Toplandı

Ordu Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Toplantısı, Vali Orhan DÜZGÜN Başkanlığında yapıldı.

Ordu OSB Yönetim Kurulu üyeleri Vali Yardımcısı Adem YILMAZ, Belediye Başkan Yardımcısı Ergün ALAYBEYOĞLU, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Servet ŞAHİN, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa YILMAZ, OSB Müdürü Olgun TOPKAYA ve OSB Müteşebbis Teşekkül Üyesi Sanayici Gökhan ÇELEBİ"nin katıldığı toplantıda, gündemde yer alan konular görüşülerek karara bağlandı.

Toplantının başlangıcında Ordu OSB"nin mali ve işletme durumu hakkında Vali Orhan DÜZGÜN"e bilgi veren OSB Müdürü Olgun TOPKAYA, “Ordu OSB"nin aidat, kira ve faiz gelirleri olmak üzere yıllık yaklaşık 200 bin TL. geliri olduğunu, OSB içerisinde 59 sanayici yer aldığını, OSB içerisindeki işletmelerde yaklaşık 2.000 kişinin istihdam edildiğini, 3 firmanın proje aşamasında, 1 firmanın inşaat aşamasında, 10"a yakın firmanın da atıl durumda olduğunu, OSB içinde yer alan 18 fındık kırma tesisinden 14"ünün çeşitli sebeplerden dolayı el değiştirdiğini, yaşanan ekonomik sıkıntılardan dolayı bazı işletmelerin OSB"ye olan aidatlarını ödemekte zorlandığını” söyledi.

Ordu OSB Müdürü Olgun TOPKAYA"nın açıklamalarının ardından toplantı gündeminde yer alan konuların görüşülmesine geçildi.

İşte Ordu OSB Yönetim Kurulu Toplantısında alınan bazı kararlar;

-Ordu OSB"nin güvenliğini sağlamak için şehir mobese sistemine OSB"nin de dahil edilmesi yönünde çalışma yapılması,
-OSB"nin içinde yer alan 50 dönümlük yeşil alana, futbol, basketbol, voleybol, tenis gibi spor tesisleri yapılması ve ağaçlandırılması,

-OSB"nin etrafındaki 50 dönümlük koruma bandının içerisinde değerlendirilmesi amacıyla girişimlerde ve çalışmalarda bulunulması,

Alınan bu kararların yanı sıra, OSB içindeki bazı işletmelerin kiralama ve tahsis konusundaki talepleri görüşülüp karara bağlandı.

Diğer taraftan, Ordu"daki özel sürücü kurslarının OSB"nin içindeki yolları eğitim pisti haline getirdiği, bununda kazalara sebep olduğu, bu konuda acilen tedbir alınması gerektiği, ifade edildi.

Toplantı sonunda bir değerlendirmede bulunan Vali Orhan DÜZGÜN, “Ordu Organize Sanayi Bölgesi(OSB), çevresindeki yerleşim yoğunluğu, 2. sanayi sitesi ve içinden imar yolunun geçmesi nedeniyle güvenlik tedbiri alınması gereken bir konumdadır. Bunun için arayış içerisindeyiz. Öncelikle mümkün olduğu takdirde şehir için yapılacak mobese sistemine OSB"nin de dahil edilmesi için çalışacağız. Öte yandan OSB içinde Cumhuriyet Mahallemize de hizmet verecek bir polis merkezi kurulması yönünde girişimlerimiz olacak. Diğer bir hususta OSB içindeki yaklaşık 100 dönümlük koruma bandı ve yeşil alanın, OSB"ye gelir getirmesi için değerlendirmek istiyoruz. Bu alanın 50 dönümlük kısmına spor tesisi yapıp ağaçlandırmak istiyoruz. Geriye kalan 50 dönümlük kısmını da değerlendirmek için girişimlerde bulunacağız. Ayrıca, OSB içinde tehlike oluşturan özel sürücü kurslarının eğitim çalışmaları konusunda da gerekli tedbirleri alacağız. Yapılacak olan tüm bu çalışmalarla Ordu OSB hem daha güvenli hale gelecek, hem de sosyal donatılarıyla daha modern hale gelecektir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.