Onur Şahin' de Açıklama

Onur Şahin' de Açıklama

Ulusal Fındık Konseyi Başkanvekili Onur Şahin, "Bu sene de Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) fındığa müdahil olacak, üretici rahat olsun" dedi.

Ulusal Fındık Konseyi Başkanvekili Onur Şahin, 'bu sene fındık fiyatı çok düşük olacak' şeklindeki söylemlere katılmadığını belirterek, "Bu sene de Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) fındığa müdahil olacak, üretici rahat olsun" dedi.

Fatsa Ticaret Odası Başkanı Fahri Tanrıkulu'nu ziyaret eden Şahin, yaptığı açıklamada, son 6-7 yılın en yüksek rekoltesinin beklendiğini söyleyerek, "Rekoltenin tartışılmasına gerek yok. 600 bin tondan sonra gelen her rakam fındıkta arz fazlasıdır.

Arz fazlası fındık için de müdahalesiz piyasada sorun oluşturur. Meteoroloji verileri de bu yazın son 20-30 yılın ortalamalarını gösteriyor. Bu da demektir ki fındığın dökülmesine neden olan aşırı kuraklık gibi sorun olmayacak. Yani şu an dalda görünen fındık firesiz harmana girecek" diye konuştu.

"TARIM POLİTİKALARI SÜREKLİDİR"

Şu andaki siyasi belirsizlikten dolayı piyasada olumsuz dedikoduların olduğunu ifade eden Şahin, "'İktidar fındığa müdahil olmayacak, fındık kendi haline kalacak, dolayısıyla fındık fiyatı da çok düşecek' gibi söylemler var. Üreticiler hiçbir suretle spekülatif söylemlere itibar etmesinler. Nasıl ki 2006 sezonunda TMO FİSKOBİRLİK'i de yanına alarak fındığa müdahil olmuşsa, bu sene de aynı olacak.

Efendim 'AK Parti kapatılacakmış da fındık da sahipsiz kalacakmış.' Ya böyle bir şey olur mu? İktidarlar gelir görev yapar ama devlet denilen bir unsur var. Haliyle devletin sürekli olduğu bir yerde tarım politikaları da süreklidir. Bizim üreticilerimizden tek isteğimiz, bu sene birazcık daha kendi emeklerini bahçeye versinler" şeklinde konuştu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.