OMMO'dan "Torba Yasa" Toplantısı

OMMO'dan "Torba Yasa" Toplantısı

Ordu SMMM Odası 6111 Sayılı Torba Yasayı Ünyeli Meslek Mensupları İle Masaya Yatırdı Ordu Mali Müşavirler Odası, Ünyeli Muhasebeci, Mali Müşavirlere 6111 Sayılı Torba Yasa Hakkında Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirdi.

 

Ordu SMMM Odası 6111 Sayılı Torba Yasayı  Ünyeli Meslek Mensupları İle Masaya Yatırdı  
Ordu Mali Müşavirler Odası,  Ünyeli Muhasebeci, Mali Müşavirlere 6111 Sayılı Torba Yasa Hakkında Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirdi.
 
OMMO'dan "Torba Yasa" Toplantısı
 
Ordu Mali Müşavirler Odası  Mart ayının üçüncü Yönetim Kurulu Toplantısını 19.03.2011 Tarihinde, saat 14:00 da, Ünye İskele Restaurantın toplantı salonunda yaptı.  Gündemin değerlendirildiği toplantıdan sonra saat 15:00 da Ünyeli Meslek Mensuplarının katıldığı 6111 sayılı torba yasa ile ilgili toplantıya geçildi. 
 
Toplantıya Oda Başkanı  Ertuğrul Yüksel ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ünye Vergi Dairesi Müdürü  Mahmut Zengin ve meslek mensupları katıldı.
 
Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel meslek mensuplarına 6111 Sayılı Yasa İle İlgili görüşlerini açıkladı. Yüksel konuşmasına, “Mali afların artı ve eksi yönlerini vurgulayarak başladı. Afların dürüst vergisini zamanında ödeyen vatandaşı cezalandırdığını, vergisini zamanında ödeyen mükellefler için de ayrıca bir çalışma veya kolaylık veya onların çeşitli vergi yüklerinde indirime gidilmesi gerektiğini söyledi. 6111 sayılı yasa ile getirilen yapılandırmanın ise ekonomik kriz dönemlerinde finans güçlüğü çeken birikmiş vergi ve sgk borçları yüzünden iş yapamaz hale gelen esnafı zor durumdan kurtarması açısından ise olumlu bulduğunu söyledi.
 
Meslek mensuplarına 6111 sayılı  yasada yer alan ve meslek mensuplarını ilgilendiren “Kesinleşmiş ve İhtilaflı Vergi Borçları ve ayrıca Torba Yasada yer alan; Matrah Artırımı, Stok Beyanı, Ortaklara İlişkin Cari Hesap Düzeltmeleri, Kasa Hesap Düzeltmeleri, KDV Artırımı, Stopaj ve Zirai ürünlere ilişkin stopaj artımları ve SGK Uygulamaları konusunda meslek mensuplarına detaylı bilgiler verdi.”
 
Oda Başkanın Konuşmasından sonra Vergi Dairesi Müdürü Mahmut Zengin söz konusu yasa ile ilgili görüşlerini açıkladı.
 
Daha sonra söz alan, Oda Sekreteri Bahadır Baş, “Mesleki sorunlarla ilgili genel bir değerlendirme yaptıktan sonra 6111 sayılı torba yasada meslek mensuplarının odaya olan borçlarının yapılandırılması kolaylığı getirildiğini üyelerin bu kolaylıktan yararlanmaları gerektiğini söyledi.
 
6111 sayılı yasa ile sağlanacak özellikle bilanço kalemlerindeki düzeltmelerin gelecekte yapılacak vergi incelemelerinde mükelleflere önemli katkılar sağlayacağını söyledi. Yeni bir dönemin geldiğini artık mükelleflerin verdikleri beyannamelerin çok çeşitli kriterler ile değerlendirildiğini yeni dönemde pek çok mükellefin cari dönem incelemelerine tabi olabileceğini bu yüzden bilançolarında yer alan olumsuzlukları 6111 sayılı yasa kapsamında düzeltilmesinin faydalı olacağını söyledi.
 
Yönetim Kurulu Üyeleri Sezai Kantar, Mustafa Çörtük ve Erhan Eren gündeme ilişkin söz aldılar.
 
Toplantının son bölümü  soru cevap şeklinde tamamlandı ve toplantı saat 17:30 da son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.