ODÜ ve İşkur Kariyer Günleri

ODÜ ve İşkur Kariyer Günleri

Prof. Dr. Haluk KEFELİOĞLU’nun ev sahipliğinde, Vali Vekili Ömer ADAR, Belediye Başkan Seyit TORUN, İş-Kur Müdürü Mehmet DÖKTÜR, İl Genel Meclis Başkanı, Kurum Müdürleri, Meslek Odalarının başkanları, vatandaşların ve öğrencilerin katılımıyla bugün başlad

 

Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Ordu Üniversitesi Meslek Yüksekokulu işbirliği ile hazırlanan, 26–27 Mayıs tarihleri arasında sürecek olan “Kariyer Günleri Etkinlikleri” Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk KEFELİOĞLU’nun ev sahipliğinde, Vali Vekili Ömer ADAR, Belediye Başkan Seyit TORUN, İş-Kur Müdürü Mehmet DÖKTÜR, İl Genel Meclis Başkanı, Kurum Müdürleri, Meslek Odalarının başkanları, vatandaşların ve öğrencilerin katılımıyla bugün başladı.

 

ODÜ Rektörü Prof. Dr. Haluk KEFELİOĞLU ve Belediye Başkan Seyit TORUN’nun birer konuşma yaptığı etkinlikte Vali Vekili Ömer ADAR “Sayın Rektörüm, değerli mesai arkadaşlarım, değerli oda başkanlarımız, saygı değer öğretim üyelerimiz, değerli işadamlarımız, sevgili öğrenciler hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyorum. Sayın Rektörüm ve Sayın Belediye başkanım güzel şeyler ifade ettiler. Özellikle Sayın Rektörüm üniversitelerini anlatırken Ordu Üniversitemizin üniversiteler arasındaki yerinden bahsettiler. Bende değişik yerlerde görev yapmam nedeniyle bir kıyas yapma imkânına sahibim. Ordu Üniversitesi gerçekten yeni kurulmuş olmasına rağmen yerleşmiş, yıllardır eğitim camiasında faaliyet gösteren birçok üniversiteden ileri durumda. Bunu başta Sayın Rektörümüz ve Sayın dekanlarımız olmak üzere bütün üniversite çalışanlarına borçluyuz. Kendilerine huzurunuzda teşekkür ediyorum.

 

Bugün yine farklı ve faydalı bir çalışmayla karşınıza geldiler. Gerçi bu çalışma İl İstihdam Kurulunda kararlaştırılmış. Ben o toplantıya katılmadım. Sayın Valimiz ve Sayın Rektörümüz başta olmak üzere böyle bir karar verildi ve çok faydalı olduğuna inanıyorum bende. Bu etkinlik inanıyorum ki, ileride bu güne kadar üniversitelerimizin rastgele öğrenci alması işine de son verecek. Yani burada Üniversitemiz sanayicinin Ordu sanayicisinin hangi alanda elamana ihtiyaç duyduğunu görmüş olacak ve bundan sonrada öğrenci alırken bunu dikkate alacaktır. Yıllardır biliyoruz ki, üniversiteler bu tür planlamadan uzak öğrenci almakta ve işsizler ordusuna yeni işsizler katmaktadır. Ancak bugün böyle bir çalışmaya vesile olduktan sonra ben inanıyorum ki bu model Türkiye de çokça başvurulan bir model olacaktır. Üniversitelerimizin hani hep söyleriz toplumla ilişkisi, üniversitelerimizin sanayi ile ilişkisi bunlar genelde kâğıt üzerinde kalmakta ama bu tür etkinlikle bunu pratikte de uygulama şansını yakalamış oluyoruz.

 

Az önce Sayın Rektörümüz dediler ki, Avrupa’nın gelişmiş ülkelerinde dünyanın gelişmiş ülkelerinde üniversitelerde de meslek yüksek okulları ve üniversiteleştirme oranı konusunda bilgiler verdiler. Aynı sıkıntılar maalesef ortaöğretim ve ilköğretimde de mevcut. Dün ortaöğretimde bir fuar açılışı yaptık. İl Müdürümüz biz ancak %40 civarındayız; teknik okullar arasında ki oran itibariyle. Bu oran Avrupa’nın gelişmiş ülkelerinde %70’dir. %40’ı da başarı kabul ettiğimize göre varın siz başarısız olan illerin halini düşünün. Süratle ilköğretimde biz çocuklarımızı meslek okullarına yönlendirmeliyiz. Bu yönlendirmeleri yaptıktan sonra bizim üniversitelerimiz de buna ayak uydurmak zorunda olduklarını hissedeceklerdir. Faydalı bir çalışmadır. İş-Kur İl Müdürlüğümüz Üniversite ile işbirliğine girerek böyle bir çalışma yaptı. Başta Sayın Rektörüm olmak üzere üniversite çalışanlarına teşekkür ediyorum. İş-Kur İl Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Bugünkü bu etkinliğin işsizlik gibi önemli bir problemimize faydalı olacağını bir nebze de olsa bu sıkıntıyı hafifleteceğine inanıyor katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. ” dedi.

 

“Kariyer Günleri Etkinlikleri” 26–27 Mayıs tarihleri arasında 2 gün sürecek.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.