Odası Muhasebeyi Anlattı

Odası Muhasebeyi Anlattı

oluşturduğunu söyledi Bununda öncelikle, Dürüstlük, Tarafsızlık, Mesleki Yeterlik ve Özen, Gizlilik, Mesleki Davranış ilkeleri ile açıklanmaktadır dedi.. Daha sonra Nasıl Mali Müşavir olunur ve Mali Müşavirler Ne İş yaparlar? Sorularının yanıtlarının öğr

 
ORDU MALİ MÜŞAVİRLER ODASINDAN, ORDU TİCARET MESLEK LİSESİNDE MUHASEBECİLİK VE MALİ MÜŞAVİRLİK MESLEĞİ KONULU SÖYLEŞİ YAPILDI. 
 
Ordu Ticaret Meslek Lisesi Toplantı Salonunda 07.04.2010 Tarihinde, Saat:13.00 da “Muhasebecilik ve Mali Müşavirlik Mesleği “ konulu söyleşi toplantısı yapıldı.  
 
 
Seminere Anadolu Ticaret Lisesi Müdürü Mehmet ŞAHİN Ordu Mali Müşavirler Odası Başkanı Ertuğrul YÜKSEL, Oda Saymanı ve Staj Komisyonu Başkanı Bahadır BAŞ, Muhasebe Öğretmenleri, Hakan YURTTUTAN; Okan ÇAVUŞOĞLU, Emine YILDIRIM, Seda TANRIVERDİ ve 10-11 sınıf öğrencileri katıldı. 
 
Seminerin açılış konuşmasını  Okul Müdürü Mehmet ŞAHİN yaptı. Öğrencilerimize, muhasebecilik, mali müşavirlik mesleğini tanıtmak, gelecekte yapacakları çalışmalar ile ilgili bilgi sunmak üzere Ordu Mali Müşavirle Odası Başkanı ve Saymanını öğrencilerimize muhasebe, mali müşavirlik mesleğini tanıtmak üzere okulumuza davet ettik dedi.  
 
Ordu SMMM Odası Başkanı  Ertuğrul YÜKSEL, Muhasebecilik, Mali Müşavirlik mesleğinin çok saygın ve köklü bir meslek olduğunu, dünyanın en eski mesleklerinden birisi olmasına karşın ülkemizde yasası çıkalı henüz 20 yıl olmuştur dedi.
 
Bu 20 yıllık süre zarfında muhasebecilik mesleğinde pek çok gelişmeler oldu. Türmob ve Odaların etkin çalışmaları ile muhasebecilik mali müşavirlik mesleği çok rağbet gören bir meslek haline geldi.  80 bini geçen üyesi 20 bin çıvarında stajyeri oluştu.  Bu güzel mesleğin bu kadar rağbet görmesinin nedenlerinden birisi de saygın bir meslek oluşudur. Dedi. Ve Muhasebe mesleğinin geçmişten günümüze genel bir değerlendirmesini yaptı. 
 
Oda Başkanından sonra Oda Saymanı ve Staj Komisyonu Başkanı Bahadır BAŞ söz aldı.
 
Konuşmasında öncelikle muhasebecilerin, mali müşavirlerin, çalışmalarında başarılı olmaları dürüst, güvenilir ve tarafsız olmaları ile mümkündür dedi.
 
Muhasebe etik ilkelerinin bütün meslek mensuplarının ahlaki değer yargılarını oluşturduğunu söyledi Bununda öncelikle, Dürüstlük, Tarafsızlık, Mesleki Yeterlik ve Özen, Gizlilik, Mesleki Davranış ilkeleri ile açıklanmaktadır dedi..
 
Daha sonra Nasıl Mali Müşavir olunur ve Mali Müşavirler Ne İş yaparlar? Sorularının yanıtlarının öğrencilere ile paylaştı.  
 
Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği seminer, Ordu Ticaret Meslek Lisesi Okulu Müdürü Mehmet ŞAHİN ’nin teşekkür konuşması ve konuklara çiçek takdimi ile son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.