Nerede bu tasarruf tedbirleri ?

Nerede bu tasarruf tedbirleri ?

Ülkenin ekonomik durumu ortada... Millet kredi kartı batağına batmış. Esnaf inim inim inliyor. Adaletsiz vergi alımı sürüyor ve can yakıyor. İşyerleri birer ikişer kapanıyor. Akaryakıta gelen zam vatandaşı çıldırtma noktasında. TRT nin yeni alacağı pay

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş, dün ve bugün basında medyada yer alan “KAMU KURUMLARI TAŞIT ALACAK” haberleri karşısında veryansın etti.

“Nerede bu tasarruf tedbirleri ?”

İnsan da biraz utanma sıkılma olur diyen Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş;

“Ülkenin ekonomik durumu ortada... Millet kredi kartı batağına batmış. Esnaf inim inim inliyor. Adaletsiz vergi alımı sürüyor ve can yakıyor. İşyerleri birer ikişer kapanıyor. Akaryakıta gelen zam vatandaşı çıldırtma noktasında. TRT nin yeni alacağı paylar millet de öfke kusturuyor. İş yok, işşizlik hat safhada. Okuyup mezun olan gençler ise sokakta gezmekten çıldırmış haldeler. Gelecek kaygısı içinde olan çocuklar bunalımda. Borç batak almış başını gidiyor. Yetkililer millete kemer sıkın, harcamayın, tüketmeyin, idareli olun, ne yapalım açık var vergi almak zorundayız, harç almak zorundayız, ne yapalım okul harçlarını indiremiyoruz, ne yapalım sağlıkta katılım payanı düşüremiyoruz, ne yapalım, ne edelim, mıy mıy mıy söylenip, bahane üreterek zevahiri kurtarma peşindeler. Millete gelince idare et, tasarruf et, alma, vaziyeti idare et demeyi bilen bu devlet, iş kendisine ve bürokratına geldi mi böylesine abartılı neden harcıyor? Ne olmuş makam araçlarına, taşıtlara, hurdaya mı çıkmışlar? Hepsi kullanılabilecek durumda ve hurda da değil. Sizin hurdaya ayırıp ölmüş eşek parasına sattığınız araçları alanlar bir 15 yıl daha çok rahatlıkla biniyorlar. Yazık günah. Bunlar vatandaştan alınan vergiler ile alınıyor. Valinin bir makam otosu var, bir tane daha alıyor. Hem de zırhlı. Sanki adam Terörün içinde her gün elinde silah savaş halinde (!) Allahtan korkun ya!” dedi.

Göktaş;

“Zadece makam aracı alma işi değil. Hangi dairede olursa olsun bir vali, müdür, idareci gittiği zaman yenisi gelince tüm büro malzemelerini, koltukları, masaları, halıları değiştiriyor. Allah rızası için yapılan değişiklikleri kontrol edin. Sırf bu iş için birkaç müfettiş görevlendirin illeri gezip size bilgi getirsin. Milyarlar devletin kasasından gereksiz tefrişat için harcanıyor. Günah değil mi ya! Babasının parasını mı harcıyor, kendi kazancı nı mı? Bu israf değil mi? Bu harcamalar kimin sırtından? Tüketici durumunda olan vatandaşın… Yazık. Bu tasarruf edin tavsiyesi ve telkini resmi kurum ve kuruluşlara, müdürlere, vali"lere ve bilcümle idarecilere neden uğramıyor? Biz bu kadar lüks ve şaşalı bir milletmiyiz? Kaynaklarımızı bu denli çarçur edebilecek, topladığımız vergiyi heba edebilecek bir devlet miyiz?” dedi.

Göktaş;

“Cumhurbaşkanını, Başbakanı anladık ta, bu valide, emniyet müdüründe, belediye başkanında, daire başkanında, müsteşarında, genel müdüründe, il müdüründe, şube müdüründe zırhlı araca gerek var mı? Bırakın bunu, lüks araca gerek var mı? Gelir elde edeceğiz diye kırk yerden vatandaşa vergi ve salma salarken bir yandan da böyle fütursuz harcamalara ne gerek var? Bu anlamsız ve vatandaşımızın sırtına külfet olan, devlete zarar veren alımları durdurun. Bir an evvel tüm resmi birimlere yazın ve makam odası, müdür odası tefriş etmekten de en az 5 yıl vazgeçsinler” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum