Müdürler Göreve Başladı

Müdürler Göreve Başladı

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın 635 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak yeniden teşkilatlandırılması, 640 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile de Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın kurulması sonucu eski adı Sanayi ve

Müdürler Göreve Başladı

 

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın 635 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak yeniden teşkilatlandırılması, 640 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile de Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın kurulması sonucu eski adı Sanayi ve Ticaret Müdürlüğü olan birim, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ile Gümrük ve Ticaret Müdürlüğü olmak üzere iki ayrı birim haline getirildi.

Ordu Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne, Giresun Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Zeki ARDAHANLIOĞLU asaleten, Ordu Gümrük ve Ticaret İl Müdürlüğüne ise Ordu Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünde Şube Müdürlüğü yapmakta olan Üzeyir KESKİN vekaleten atandı. 

Ordu Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğüne atanan Zeki ARDAHANLIOĞLU ile Ordu Gümrük ve Ticaret İl Müdürlüğüne vekaleten atanan Üzeyir KESKİN, Vali Orhan DÜZGÜN’ü makamında ziyaret etti.

Eski adıyla Sanayi ve Ticaret Müdürlüğü’nün Bakanlıkların yeniden yapılandırılması kapsamında ikiye ayrılarak isimlerinin ve görevlerinin değiştirildiğini belirten Vali Orhan DÜZGÜN, yapılan çalışmayla oluşturulan müdürlüklerin daha işlevsel hale getirildiğini söyledi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü ile İl Ticaret Müdürlüğünün önemli görevler içerdiğini ifade eden Vali DÜZGÜN, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğüne atanan Zeki ARDAHANLIOĞLU’na ve Gümrük ve Ticaret İl Müdürlüğü görevine vekaleten atanan Üzeyir KESKİN’e yeni görevlerinin hayırlı olmasını temenni ederek, başarı dileğinde bulundu.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yeni yapılanması hakkında Vali Orhan DÜZGÜN’e bilgi veren Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Zeki ARDAHANLIOĞLU, “Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü, İç Ticaret Genel Müdürlüğü, Esnaf ve Sanatkarlar Genel Müdürlüğü, Kooperatif Genel Müdürlüğü gibi birimler, Gümrük ve Ticaret Bakanlığının taşra teşkilatları kurulmadığı için yaklaşık 1,5 yıldır bir protokolle Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının İl Müdürlüklerinde biz bu görevleri yürütüyorduk. Bundan sonra bu protokol Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’na bağlı Gümrük ve Ticaret İl Müdürlüğü olarak ayrıldı ve 2 farklı İl Müdürlüğü şeklinde hizmetlerimiz sürecek. 14 personel Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünde, 9 personel ise Gümrük ve Ticaret İl Müdürlüğünde görev yapacak” dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nün daha çok denetimler üzerine çalışmalar yürüteceğini belirten ARDAHANLIOĞLU, “Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü olarak, akaryakıt denetimi, ölçü ve tartı aletlerinin muayenesi ve kontrolü, piyasa gözetimi, denetimi, sanayi ürünleri ve mallarının denetimi konularında çalışmalar yürüteceğiz” diye konuştu.

Gümrük ve Ticaret İl Müdürlüğü görevine vekaleten atanan Üzeyir KESKİN de, yeni yapılanmayla birlikte Gümrük ve Ticaret İl Müdürlüğü olarak tüketici şikayetleri, esnaf ve sanatkarların işlemleri, kooperatif ve şirketlerin genel kurullarının yapılması, hal kayıt sistemi, halle ilgili işlemler ve Lisanslı Depoculuk konularında vatandaşlara en iyi hizmeti vereceklerini ifade etti.

 


Hayri CANİK, Veda Ziyaretinde bulundu

Öte yandan, 4 yıl Sanayi ve Ticaret Müdürlüğü son 1 yıldır da Ordu Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü olarak görev yapan Hayri CANİK ise, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına Müşavir olarak atandı.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına Müşavir olarak atanan Hayri CANİK de Vali Orhan DÜZGÜN’e veda ziyaretinde bulundu.

Ordu’da görev yaptığı süre içerisinde, Vali Orhan DÜZGÜN’den her konuda çok büyük destek gördüğünü belirten Hayri CANİK, kendisine ve kurumuna verdiği destekten dolayı Vali Orhan DÜZGÜN’e teşekkür etti.

Vali Orhan DÜZGÜN de, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müşavir olarak atanan Hayri CANİK’e, Ordu’ya yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, yeni görevinde başarılar diledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.