mantar yetiştiriciliği kursu tamamlandı

mantar yetiştiriciliği kursu tamamlandı

24 Nisan – 18 Mayıs 2023 tarihleri arasında İl Müdürlüğü Teknik Personeli tarafından 46 kursiyere verilen eğitimde kursiyerlere İş Sağlığı ve Güvenliği, Mantar Üretim Ortamları ve Mantar Üretimi konularında bilgiler verilmiştir. Teorik eğitimin sonrasın

Mantar yetiştiriciliği kursu tamamlandı

Ordu İlinde kültür mantarı yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması amacıyla uzun yıllardan beri çalışmalar yapılmakta olup, bu çalışmalar artarak devam etmektedir. İlimizde mantar konusunda üreticilerimizi bilgilendirerek yetiştiriciliğini teşvik etmek, üretim desenimizi daha da zenginleştirmek ve çiftçilerimizin gelir düzeyini artırmak amacıyla Ordu İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ile Altınordu Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce ortaklaşa olarak “Mantar Yetiştiriciliği Kursu" düzenlenmiştir.

24 Nisan – 18 Mayıs 2023 tarihleri arasında İl Müdürlüğü Teknik Personeli tarafından 46 kursiyere verilen eğitimde kursiyerlere İş Sağlığı ve Güvenliği, Mantar Üretim Ortamları ve Mantar Üretimi konularında bilgiler verilmiştir. Teorik eğitimin sonrasında istiridye mantarı üretiminde kompost hazırlığı ve misel ekimi uygulamalı gösterilerek eğitim tamamlanmıştır.

İlimizde üreticilerimizin gelir düzeyinin yükseltilmesi amacıyla, küçük arazilerde yüksek gelir getirebilecek ve ilimiz iklimine uygun olan kültür mantarı yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılması çalışmaları eğitimler ve hibe destekleriyle sürdürülmektedir.

Üreticilerimize ürünlerinin bereketli kazançlarının bol olmasını dileriz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.