Maliyetlerdeki düşüş tüketiciye

Maliyetlerdeki düşüş tüketiciye

Murat Bayrak, dünyanın en sağlıklı yağını en ucuz fiyatla tüketiciye ulaştıracaklarını belirterek, “ Maliyetler deki düşüşü tüketiciye yansıtıyoruz” dedi. Bayrak, “Fındık yağına ilgi her geçen gün artıyor.

Bilim adamları tarafından insan sağlığına sayısız faydaları olduğu tespit edilen fındık yağı, 4.5 ay içinde maliyetlerinin düşmesi sonucu yaklaşık yüzde 70 ucuzladı.
Karadeniz Bölgesi'nin en önemli tarım ürünü fındığın yemeklik rafine vinterize yağını üretime kazandırarak 'Çotanak' markası adı altında piyasaya sunan Ordu Yağ Sanayi, son yıllarda yaptığı teknolojik atılım ve pazarlama stratejileriyle üretim maliyetlerini düşürdü. Maliyetlerin düşmesini tüketiciye yansıtan Ordu Yağ Sanayi, 5-6 ay önce 50-55 liradan satılan 5 litrelik fındık yağının fiyatını 18-20 lira aralığına çekti. Yine 5-6 ay önce 13 lira olan 1 litre fındık yağının fiyatını 3.90 lira ile 4.20 lira arasında fiyatla satın alınabilecek şekilde piyasaya sürdü.
Ordu Yağ Sanayi A.Ş. Genel Müdürü Sedat Murat Bayrak, dünyanın en sağlıklı yağını en ucuz fiyatla tüketiciye ulaştıracaklarını belirterek, “Maliyetlerdeki düşüşü tüketiciye yansıtıyoruz” dedi. Bayrak, “Fındık yağına ilgi her geçen gün artıyor. Tüketimin artması, buna paralel olarak da fiyatların düşmesi demektir. Doğuş Çay firmasına bağlı Doğuş Grup pazarlama firması ile anlaşma yaptık. Artık Çotanak fındık yağı bu firma aracılığı ile Türkiye'nin en ücra köşelerine, Hakkari'den Edirne'ye kadar, halkımıza ulaşacak. Halkımız, en sağlıklı yağı en ucuz fiyata kullanacak. Örneğin 1 lt. fındık yağı 3.90 ile 4.20 TL arasında bir fiyatla satılacak olup bu ayçiçeği yağından ucuz bir fiyattır” diye konuştu.
Genel Müdür Bayrak fındık yağının, başta kanser olmak üzere kalp damar hastalıkları ve birçok hastalıktan koruyucu ve engelleyici özelliğe sahip olmasının tercih edilmesinde fiyatından daha önemli bir etken olduğunu kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.