Mahkemenin kararı borsayı coşturdu

Mahkemenin kararı borsayı coşturdu

Ekonomistler, Anayasa Mahkemesi'nin AKP' nin kapatılmaması kararını vermesinin ardından borsanın 44 bin seviyelerinde işlem göreceği yönünde görüş bildirdi.

Kararın açıklanmasının ardından  Ekonomist Gülizar Türk, borsada geçtiğimiz haftadan bu yana AKP'nin kapatılmayacağına dair bir beklentiyle satın alımlar olduğunu belirterek, "Hızlı bir süreç yaşadık. Bugün de 41 binin üzerinde bir kapanış gerçekleşti. Bir miktar daha, en azından 42 bine, 42 bini geçmesi durumunda ise 44 bin seviyelerine doğru bir yükseliş olabilir" dedi.

Türk, dava süresice dövizde çok hızlı bir gerileme olduğunu vurgulayarak, "Dolar'ın 1.18'ler seviyesinin altına gerilemesi için ekstra bir olumlu gelişme olması lazım. YTL aşırı değerlendi. Dolar'ın 1.18'lerde kalacağını düşünüyorum. En fazla 1.15'e kadar düşüş olabileceğini tahmin ediyorum" diye konuştu.

 Euro içinse 1.80'ler seviyesine işaret eden Türk, "Bono faizlerinde siyasi gelişmeler dışında enflasyonun da etkisi çok büyük. O açıdan 19 seviyelerinin altında en fazla 18 buçuk olabilir. Onun dışında ekstra para girişi lazım. Kısa vadede 19 seviyelerinin direnç olacağını düşünüyorum" diye kaydetti.

Öte yandan Yatırım Araştırma Uzmanı Yunus Kaya ise, kararın piyasalarca olumlu olarak algılanacağını ifade etti. Kaya, "Bu orta yolu bulan karar sonrasında piyasaların tepkisiyle borsada endeksin ilk etapta 44 bin seviyelerine taşınmasını bekliyoruz.

 Böylece 14 Mart'ta açılan davada 43 bin 800 seviyelerini gören endeks, davanın kapanmasıyla beraber tekrar aynı noktaya gelmiş olacaktır" diye bildirdi. Kaya, son günlerdeki olumlu havayla beraber 1.18 seviyelerine gerileyen Dolar'ın da 1.16'ya doğru hareketini sürdüreceğini belirterek, "Aynı şekilde bonoda da 20 seviyelerine gelen bileşiklerden alımların devam etmesini bekliyoruz. 20 direnç olacaktır" şeklinde konuştu.

Kaya ayrıca, gelişmekte olan ülkeler endeksinin yılbaşına göre yüzde 18 değer kaybetmişken İMKB-100 endeksinin yüzde 25 değer kaybetmiş durumda olduğunu hatırlatarak, kapatma davasının ortadan kalkmasıyla beraber, borsanın 44 bin seviyesine yükselerek gelişmekte olan ülkeler ortalamasına yaklaşmasını beklediklerini bildirdi.

Kaya, "Böylece yurt içi sorunlardan kaynaklı fark kapanmış olacak ve yurt dışına bağlı olarak bundan sonraki işlemler devam edecektir diye düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Dolar 6 ay önceye döndü

Gün boyu düşüş eğiliminde olan dolar, valorlü kotasyonlarda kararla birlikte 1.17 YTL seviyesine geriledi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.