MAĞDURİYETİMİZ DERHAL GİDERİLMELİDİR

MAĞDURİYETİMİZ DERHAL GİDERİLMELİDİR

Temeli 1980 yılına dayanan ama asıl saldırılar 1999 yılında IMF’ye verilen üretici birliklerini yok etme, köylü nüfusunu azaltma operasyonu bugün yaşanan ve tartışılan fındık stratejisiyle sonlanmıştır.

MAĞDURİYETİMİZ DERHAL GİDERİLMELİDİR

Tüm Köy Sen Ordu Şubesi Örgütlenme ve Eğitim Sorumlusu Zekai SAĞRA; Bizler fındık üreticileri olarak emeğimizin, alınterimizin sayesinde dişimiz, tırnağımızla elde ettiğimiz ürünümüzü kendi kuruluşumuz olan FKB"ye verdik. Ama kendi ürünümüzle bizi mağdur ettiler.

Bizler biliyoruz ki, bugün yaşadığımız sıkıntının asıl sorumlusu bugünkü ve dünkü hükümetlerdir. Hepsi bir oldu üreticinin kuruluşunu yok etmeyi temel görevleri olarak değerlendirdiler. Temeli 1980 yılına dayanan ama asıl saldırılar 1999 yılında IMF"ye verilen üretici birliklerini yok etme, köylü nüfusunu azaltma operasyonu bugün yaşanan ve tartışılan fındık stratejisiyle sonlanmıştır. Artık fındık üreticileri serbest piyasa denen ve üç-beş ihracatçının insafına terk edilmiştir. Hükümet üretici karşıtı yüzünü bir kez daha göstermiştir.

Bugün geleceğimizin yok edilmesine yönelik yaşadığımız olumsuzluğa Şekerbank"tan çektirilen kredilerin sıkıntısı da eklendi. FKB"ye fındık veren ve fındıklarına karşılık kredi çektirilenler geceleri uyuyamaz oldu. Kapılarına haciz memurlarının dayanması korkusunu yaşamaktalar.

Üretici köylünün bu mağduriyeti hemen giderilmelidir. Fındık bahçesine girecek olan üreticiler rahatlatılmalıdır.

FKB yönetimine ve banka ile protokol yapan eski yöneticilere sesleniyoruz. Bu çığlığı duyun. Protokolü yapan yöneticilere sesleniyoruz: Üreticilerin bankadan aldığı bu kredileri birliğin ödeyeceğini söylemiştiniz. Sorumluluğunuz bitmedi. Bu ödemeyi nasıl yapacaktınız? Bunu bizlere de açıklayın. Şu anki yönetim de aynı şeyi söylüyor ama bankanın mektupları bize geldi. Acaba yeni ve eski yöneticilerin de bizim gibi gece uykuları kaçıyor mu? Yine bu sıkıntılar yaşanırken siyasi iktidar sesimizi ve çığlığımızı duymuyor mu? Bu sorun yani biz üreticilerin sorunu hükümetin sorunu olmuyor mu? Hükümet ne işi yarar, halkın sıkıntılarına çözüm bulmak siyasi iradenin görevi değil mi?

Şekerbank mağduriyeti yeni sorunlar yaratıyor. Üreticiler bankadan FKB"den alacaklarının yüzde otuzu kadar kredi çekti. Fakat uygulanan faiz ve gönderilen yazıdan sonra uygulanacak faizlerle borçlar çoğalıyor. Bu durumda üreticilerin FKB"de kalan alacakları yüzde yetmiş mi? Yoksa faizler üreticiden mi alınacak bu da ayrı bir sorun olarak duruyor. Üreticiler alacaklarının yüzde otuzu karşılığı kredi çekti. Bu nedenle faiz borçlarını üreticinin alacağından düşmeyi aklınıza bile getirmeyin. Bunun sorunluluğunu kaldıramazsınız.

Yetkili ve sorumlu olanlardan bankaya olan borcun ne zaman ve nasıl ödeneceği konusunda yanıt bekliyoruz. Eğer bize gönderilen mektupları önemsememiz istenmiyorsa bankadan da açıklama yapılmasını sağlamalısınız. Yoksa gündüzümüzü ve gecemizi karartanları unutmayız, unutturmayız.

Kredi sorununun giderilmesi için başlattığımız mücadelemiz sürecektir. Bu eylemlerimiz uyarı niteliğindedir. Sesimiz duyulmaz, tepkimiz görülmezse duyurmak ve göstermek için başka yol ve yöntemler de kullanılacaktır. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Bu uyarımıza yarın bizi ikna eden açıklama yapılmazsa Çarşamba günü saat 10.00"da PTT karşısında Cumhuriyet Meydanındaki havuz önünde yeniden toplanıp sesimizi ve tepkimizi dile getireceğiz.

Yapılan eleştirimizi FKB"yi çökertenler fırsat bilmesinler. Biliyoruz ki, bugün yaşananlar sizin eserinizdir. Üreticiler olarak FKB"nin yeniden üretici kuruluşu olması için çabalarımız ve mücadelemiz sürecektir.

Bu nedenle üreticilerin sabrını taşırmadan yeni, eski yönetim ve hükümet çözüm yolu bulmalı, üreticinin mağduriyetini gidermelidir.

Üretici köylünün sesi olan TÜM KÖY SEN sorunun çözümü tamamlana kadar mücadelesini büyüterek sürdürecektir,dedi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.