Kurucu Özetledi " BATTIK"

Kurucu Özetledi " BATTIK"

Fiskobirlik 2005 ve 2006 yıllarında piyasanın üzerinde fiyat verdi ve bu fiyatın altında ezildi. Üretici tamamen aradan çıktı. Hatta 2006 yılından bu yıla kadar 6 yıl geçmiş olmasına rağmen parasını alamadı. Bu Fındık parası yüzünden Batıdan Doğuya 1400-1

Fiskobirlikin İdam fermanının FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Salih Erdem yönetimince  http://arsiv.sabah.com.tr/2005/08/15/eko100.htmlbaşlanılıp, Yaşar Pamuk Yönetimince battığının (http://haber.gazetevatan.com/0/87141/1/Haber) resmi itirafı Ordu Başkanı KURUCU'dan geldi.

Kurucu Konuşmasında " Bende diyorum ki Fiskobirlik 2005 ve 2006 yıllarında piyasanın üzerinde fiyat verdi ve bu fiyatın altında ezildi. Üretici tamamen aradan çıktı. Hatta 2006 yılından bu yıla kadar 6 yıl geçmiş olmasına rağmen parasını alamadı. Bu Fındık parası yüzünden Batıdan Doğuya 1400-1500 Fındık üreticimiz hayatını kaybetti. İlk önce 2006 yılına ait borcunu bitir" diyerek o dönemde yapılan yanlışida ifşa etmiş oldu...

 

KURUCUDAN ÇOK SERT ELEŞTİRİ!.Haber Foto

Fiskobirlik ordu şube yönetim kurulu başkanı Cemil Kurucu,son günlerde yaşanan olumsuzlukları bir talihsizlik olarak değerlendirdi.Kurucu Fiskobirlik yönetim kurulu başkanı sayın Lütfü Bayraktarın basına yaptığı açıklamalardan duydukları rahatsızlıklarını kamuoyu ile paylaşma ihtiyacı duyduğunu ve çok sert sözlerle verdiği rakamlarla eleştirerek şunları ifade etti.

FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı fındık alacağız diyor. Bu konuda Alım Modelleri üzerinde çalışıyoruz diye Yazılı Basında Beyanatları var.  Piyasa şartlarında peşin almak isteyenlere nakit paralarını vereceğiz diyor. Belki de yarısı peşin diğeri 12 aya bölerek üreticiye 50 kuruş fiyat vereceğiz, bunlar modellerimiz olabilir diyor. Bende diyorum ki Fiskobirlik 2005 ve 2006 yıllarında piyasanın üzerinde fiyat verdi ve bu fiyatın altında ezildi. Üretici tamamen aradan çıktı. Hatta 2006 yılından bu yıla kadar 6 yıl geçmiş olmasına rağmen parasını alamadı. Bu Fındık parası yüzünden Batıdan Doğuya 1400-1500 Fındık üreticimiz hayatını kaybetti. İlk önce 2006 yılına ait borcunu bitir, sonra üreticiden fındık almayı talep et. Şartlarını o zaman ortaya koy. Bu durumda Fiskobirlik’in fındık alması söz konusu olamaz.

Sayın Lütfü BAYRAKTAR ve Ekibi bu zamana kadar yaklaşık 5 yıldır 120 milyon lira cari gider-personel gideri-vergi ve SSK tahakkukumuz da 123 milyon lira. Yani bırakın borç ödemeyi normal şartlarda bir yapılanma, bir döngü içerisine girmezsek bile cari giderlerimiz sattığımız gayrimenkuller tarafından karşılanmıyor diyor. Şu anda üreticiye 24 milyon lira borç dışında Bankalara 19 milyon lira, yine yaklaşık 5 milyon lira SSK ve Vergi borcumuz var. 3 milyon lirada çıkarmış olduğumuz personele borcumuz var diyor. Bu tablo karşısında 50 milyon liraya yakın borç var, çaresi nedir onu söylemiyor. Ben Ordu Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı olarak şunu söylemek istiyorum.Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği(Fiskobirlik)’ne bağlı Kooperatiflerde ne Müdür, ne Muhasebeci ne de Personel kaldı. 50 Kooperatifte 2’şer personel var. 5 Yönetim Kurulu 2 de Denetim Kurulu var. Şimdi soruyorum; Sayın Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı’na fındığı kime aldıracaksın? Yönetim Kurulu Üyelerinin her bir 55–60 yaş arasında. Yönetim Kurulu Üyelerinin üreticilerden fındık alacak imkanı hiç yoktur. Çünkü çeki düzenlemesini bilmezler, imzasını bile zor atıyorlar. Bu Yasa ile, bu Yönetim Sistemiyle Fiskobirlik’in yoluna devam etmesi söz konusu değildir. Bir örnek olarak kendi Kooperatifimizden söz etmek istiyorum.

Ordu büyük bir işletme. 12500 ortağı var, 2 Personel–5 Yönetim–2 Denetim Kurulu Üyesi. Müdür yok, Muhasebecisi yok. Nasıl Fındık alma imkanın olacak anlamış değilim. 2006 yılından alacağı olan Fındık Üreticisi sayısı 900 kişi. Alışveriş Merkezimiz satıldı. Sadece 182 bin lira para ödedik üreticiye. Bunun yanında 3. ve 4.liste hazırladık. Temmuz sonuna kadar 270 bin lira daha ödeme yapılacaktı. Fiskobirlik Genel Müdürlüğü Yönetim Kurulu bu parayı söz vermesine rağmen Üreticiyi hayal kırıklığına düşürdüler, Bizi de tamamen bir yalan makinesi durumuna düşürdüler. Bundan sonra yapacakları iş hangi binaları, hangi yerleri satmak onun hesabını yaparlardır. Sayın Yönetim Kurulu Başkanımız 30.04.2012 Tarihli, 4572 Sayılı Kanunda Değişikliğe gidilmesine ilişkin 114 No’lu Tedbir Hedefi ile ilgili çalışma başlatmamıştır. S.S. 29 Sayılı Ordu Fındık Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı, Üyeleri ve Denetim Kurulu Üyelerinin görüş ve önerilerini Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü’ne gönderdik.  Bizim Fiskobirlik Genel Müdürlüğünün Üst Yönetiminin 4572 Sayılı Birlikler Yasası’nın 114 No’lu Tedbirlerin Hedefi Maddesini Fiskobirlik olarak yeniden yapılandırılması çalışması Teklifini Kooperatif Başkanlarını bir araya getirmek suretiyle hiçbir çalışmasını görmedik.

225 bin ortağı olan dünyada başka bir kuruluş yoktur. Fındığın %75’ini ihraç edeceksin ama Yasada Bakanlık Değişiklik yapılması hususunda çalışma başlatıyor, Bizim Fiskobirlik Üst Düzey Yönetim yani Sayın Lütfü BAYRAKTAR Ekibinin bu Kanunla ilgili en ufak hamlesi yok. Sadece yaptıkları Personelleri Doğudan-Batıya oradan da başka Kooperatiflere tayin ederek zorlamak kaydı ile işten çıkmaya zorluyor. Ondan sonra da biz Personel çıkarmadık diyor. Bütün Kooperatifler sana bağlı, her şey senin iki dudağının arasında. Allah aşkına bunu bari söyleme. Kısacası FİSKOBİRLİK bitmemiştir. Çok Saygıdeğer Fındık Üreticisi ve Ortaklarımız Fiskobirliğin 15 tane Fındık Kırma Fabrikası duruyor. 350 bin tonluk depoları mevcut, EFİT A.Ş.duruyor. Günlük Fındık Kırma kapasitesi 1500 tonluk fabrikaları satılmadı ama artık DUR deme zamanı gelmiştir. FİSKOBİRLİK’in bu Yönetim Tarzıyla, bu Delege sistemiyle bir yere varması imkânsızdır. Bunun için; 4572 Sayılı Kanunda değişikliğe gidilmesi için 114 No’lu Maddenin yeniden Fiskobirliğin kurtarmak için yapılandırılması şarttır. Bunun için Karadenizli Bakanlar ve Milletvekilleri; Fındığın bir Kurumunun olması için 4572 sayılı Yasa ile ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne Yasa Önergesi Fındık Üreticisi adına Fındığımızın kurtulması için 1938 yılından 2002 yılına kadar Hizmet veren FİSKOBİRLİĞİMİZ’in Genel Müdürü’nün Devlet Tarafından Atanması için Yasa Değişikliği yapılması en büyük Dileğimizdir.

Haberin tamamı için aşağıdaki linki tıklayın

http://www.orduyorum.com/tr_v3/haberdetay.php?id=2933

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.