'Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklemesi

'Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklemesi

Samsun' da, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan 'Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklemesi Programı'nın tanıtımı yapıldı.

Toplantıda, Samsun İl Tarım Müdürü Sadullah Kirenci ve Destekleme Şube Müdürü Recep Kırbaş, Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Desteklemesi Programı hakkında katılımcılara bilgi aktardı.

Belediye Başkan Vekili Melek Özyurt, İlçe Tarım Müdürü Dursun Okur, muhtar ve üreticilerin katıldığı toplantıda konuşma yapan İl Tarım Müdürü Kirenci, üretilmiş bir ürünün üretim sonrası işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yatırım tesisleri yapımına destek sağlandığını söyledi.

Alternatif enerji kaynakları kullanan seraların yapımına yönelik yatırımlar ile mevcut tarımsal sulama alt yapı tesislerinin rehabilitasyonu yatırımlarına yönelik olarak hazırlanacak hibe başvurularına destek verildiğini anlatan Kirenci, programa ilişkin rehberde belirtilen usul ve esaslar doğrultusunda yapılan değerlendirmeleri sonucunda seçilecek yatırım projelerine ait hibeye esas proje tutarlarının ekonomik yatırımlara yönelik olanlarında yüzde 50, basınçlı sulama sistemine yönelik olanlara da yüzde 75 hibe desteği verildiğini açıkladı.

İl Tarım Müdürlüğü Destekleme Şube Müdürü Recep Kırbaş ise yeni teknolojilerin çiftçi tarafından kullanımını yaygınlaştırmanın amaçlandığını ifade ederek, "Daha kaliteli ve pazar taleplerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, zor şartlarda ve bedenen çalışan çiftçilerin işlerini kolaylaştırmak, üretim maliyetini düşürerek uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir düzeye geçirmek hibe programları içerisinde yer alıyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.