KESK'ten AKP ye uyarı

KESK'ten AKP ye uyarı

29 Kasım'da Ankara'da miting yapacaklarını söyleyen KESK genel sekreteri Emirali Şimşek " AKP hükümeti hem ekonomik hemde siyasi alanda sınıfta kalmıştır" dedi.

29 Kasım'da Ankara'da miting yapacaklarını söyleyen KESK genel sekreteri Emirali Şimşek " AKP hükümeti hem ekonomik hemde siyasi alanda sınıfta kalmıştır" dedi.

Şimşek çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile birlikte Karadeniz bölgesi ziyaretleri kapsamında Samsun"un ardından ikinci duraklarının Ordu olduğunu belirtti.

Amerika da başlayarak tüm dünyayı saran ekonomik krizin, Türkiyeyede şiddetli bir biçimde etkilemeye başladığını ve Ak Parti iktidarının, krizi yönetmekte sınıfta kaldığını öne süren Şimşek şöyle konuştu; " Ak Parti hükümeti Amerika da başlayarak tüm dünya ülkelerini etkisi altına alan ekonomik krizi yönetmekte alınması gereken tedbirleri alamadığı için sınıfta kalmıştır. Gündelik yaşamını sürdürmekte zaten güçlük çeken ücretli ve dar gelirli kesimlerin yaşamları, krizin etkisi ile daha da zorlaşmıştır. Hayat pahalılığı ve ücretler arasında giderek açılan uçurumu banka kredileri kredi kartları ve eşe dosta borçlanarak gidermeye çalışan milyonlarca yurttaşımız büyük bir borç batağına sürüklenmiştir. Halkımızın büyük bir kesiminin içinde bulunduğu geçim sıkıntısına rağmen Ak Parti hükümeti krizin tüm faturasını bir kez daha emekçiye ve yoksul kesimlere ödetmeye çalışmaktadır. Bunun ilk uygulaması Ağustos ayında Başbakan tarafından açıklanan ek ödemelerin kapsamından sözleşmeli personelin çıkartılması olmuştur. Sayın Başbakan "krizi fırsata çevirebilirz" demişti, ama görüyoruz ki evet fırsata çevirdi, bunuda emekçinin kazanılmış haklarına saldırarak yapıyor"

Ak Parti hükümetinin ekonomik alanda olduğu gibi siyasi alanda daki uygulamaları ile de sınıfta kaldığını savunan Şimşek şöyle devam etti; " Ak Parti hükümeti ekonomik alanda olduğu gibi siyasi alanda da sınıfta kalmıştır. Ak Parti hükümeti demokrasi ve özgürlüklerde olduğu gibi yolsuzluklarda da kendinden önce ki iktidarların devamcısı olduğunu göstermiştir. Ak Parti hükümeti iktidar olanaklarını kullanarak kendi yandaşlarını nasıl kolladığını göstermektir" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.