Kendi Sayfalarında FTG Çalişmaları

Kendi Sayfalarında FTG Çalişmaları

100 yılı aşkın tarihi ve Japonya’nın tamamen yerli üretim olan ilk çikolatasını imal etmek gibi önemli başarılarıyla tanınan Morinaga, Japon tüketiciler arasında oldukça popüler olan “Pino” isimli dondurmanın fındıklı versiyonunu tüketicilerin beğenisine

 

JAPON ŞEKERLEME DEVİ MORİNAGA’DAN TÜRK FINDIĞI İÇEREN YENİ BİR ÜRÜN.

            Japonya’da reklam ve tanıtım faaliyetleri gerçekleştiren Fındık Tanıtım Grubu (FTG), yoğun çabalarının olumlu sonuçlarını almaya devam ediyor.

            1899 yılında kurulan ve Japonya’daki batı tipi şekerleme sektörünün öncüsü olarak kabul edilen Morinaga şirketi, içinde katkı maddesi olarak Türk fındığı kullandığı yeni bir ürünü daha piyasaya sürdü.

            100 yılı aşkın tarihi ve Japonya’nın tamamen yerli üretim olan ilk çikolatasını imal etmek gibi önemli başarılarıyla tanınan Morinaga, Japon tüketiciler arasında oldukça popüler olan “Pino” isimli dondurmanın fındıklı versiyonunu tüketicilerin beğenisine sundu.  

            Morinaga şirketi daha önce de  “Weider Protein Bar” isimli gofret tarzı ürününde Türk fındığı kullanmıştı.

 

FTG, ÜNLÜ ÇİKOLATA ÜRETİCİLERİ İLE

ABD’DE REKLAM FAALİYETLERİNE DEVAM EDİYOR.

 

    Fındık Tanıtım Grubu, ABD’de yürüttüğü reklam ve tanıtım faaliyetleri kapsamında ortak reklam yayınladığı ünlü markalar arasına Godiva’yı da dahil etti.

    Bilindiği üzere Godiva Chocolatier, New York’tan Paris’e, Paris’ten Tokyo’ya dünyanın birçok şehrinde 450’den fazla butik çikolata mağazası bulunan önemli bir markadır.

    ABD’de çikolata ve şekerleme sanayicilerinin sektör ile ilgili gelişmeleri takip etmek üzere başvuru kaynağı olarak kullandığı  “Manufacturing Confectioner” (MC) dergisinin 2010 yılı Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık sayılarında yayınlanan “Fındık ve Godiva Sütlü Çikolata” konulu reklamın, ABD’deki fındıklı çikolata üretim ve tüketimine olumlu etkisi olması beklenmektedir.

 

 

 

 

FTG SIAL PARİS 2010 FUARINA İŞTİRAK ETTİ 

 

    FTG, 1964 yılından bu yana her iki yılda bir düzenlenen ve bu yıl 24’üncüsü, 17-21 Ekim 2010 tarihlerinde “Paris Nord Villepinte” fuar merkezinde gerçekleştirilen “Salon International de l’Alimentation” - SIAL 2010 Uluslararası Gıda Fuarı’na 3. kez iştirak etti.

    Dünyanın en önemli uluslararası gıda fuarlarından biri olan ve gıda endüstrisi temsilcilerini buluşturan küresel bir iş forumu olarak da değerlendirilen Sial Paris fuarı ile ilgili olarak fuar yetkilileri ile yapılan görüşmelerde; geçmiş yıllara göre daha fazla ilgi gösterilen bu yılki fuara 105 farklı ülkeden 5.600 firmanın stand açarak iştirak ettiği ve söz konusu fuarın bu yıl 150.000’den fazla kişi tarafından ziyaret edildiği öğrenildi.

    Dünyanın dört bir yanından gelen gıda imalatçılarını, distribütörleri, ithalatçıları, ihracatçıları, perakendecileri, toptancıları, kurumsal ve ticari gıda tedarikçilerini bir araya getiren fuarda; çikolata, şekerleme ve bisküvi, dondurulmuş ürünler, diyet ürünleri, gıda içerik ve katkı maddeleri, meyve ve sebzeler, et ve et ürünleri, deniz ürünleri, organik ürünler, içkiler, kümes hayvanları, konserveler, süt ve süt ürünleri gibi çok geniş bir yelpazedeki ürünler sergilendi.

 

 

        FTG, söz konusu fuara fındığın katkı maddesi olarak kullanıldığı çikolata, şekerleme, pastacılık ve fırıncılık sektörünün dünyaca ünlü firmalarının bulunduğu ve ziyaretçi yoğunluğunun en fazla yaşandığı Hall 5A’da 45 m²’lik özel konstrüksiyonu olan bir stand ile iştirak etmiş olup, fuar boyunca FTG standına hem profesyonel firma temsilcileri hem de ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gösterilmiş, standı ziyaret eden profesyonel firma temsilcilerine ürünlerinde katkı maddesi olarak kullanacakları fındık formlarından numune olarak verilmiş, ziyaretçilere ise promosyon mahiyetinde 20 gramlık ambalajlarda kavrulmuş fındık paketleri ve tuzlanmış kabuklu kavrulmuş fındık ile broşür, tanıtım CD’leri ve çantaları ile “Türk Fındık Çeşitleri” kitabı dağıtılmış, ikili görüşmeler yoluyla fındık talepleri olan firmaların iletişim bilgileri ve talepleri alınmış, fındık hakkındaki çeşitli soruları cevaplandırılmıştır.

 

 

FTG, WORLD FOOD MOSCOW 2010 FUARINDAYDI

       14-17 Eylül 2010 tarihleri arasında Moskova’da düzenlenen 19. World Food Moscow Fuarı’na Fındık Tanıtım Grubu (FTG) 36 m²’lik bir stand ile iştirak etmiştir.

        FTG’nin 4 yıldır düzenli olarak iştirak ettiği söz konusu fuar, son yıllarda uluslararası ve yerel gıda-içecek üreticilerinin, perakende gıda sektörü, hazır yemek sektörü, şefler, toptancılar, distribütörler ve ithalatçılara yeni ürünlerini ve hizmetlerini tanıttıkları gözde bir fuar haline gelmiştir.

 

 Fuara; çikolata, bisküvi, şekerleme ve pastacılık, kuruyemişler, meyve ve sebzeler, et ve tavuk, süt ve süt ürünleri, balık ve su ürünleri, zeytinyağı ve soslar, alkollü ve alkolsüz içecekler, çay ve kahve, dondurulmuş ve konserve ürünler gibi sektörlerde 55 ülkeden yaklaşık 1.100 firma katılımcı olarak iştirak etmiştir.

  Moskova’nın en büyük fuar merkezi Expocentre’da gerçekleştirilen söz konusu fuarda, 20 gr’lık ambalajlarda kavrulmuş fındık numuneleri ile tuzlanmış kabuklu fındık ikram edilen FTG standına ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gösterilmiş olup, zaten “Funduk” adıyla bilinen ve tanınan fındığın Rusya Federasyonu’nda bilinirliğinin artmasına katkıda bulunulmuştur.

 Ayrıca, endüstri temsilcileri ile yüz yüze görüşmeler yapılarak firmaların fındık talepleri alınmış, diğer yandan ziyaretçilere broşürler, tanıtım CD’leri, Dünya Fındık Lezzetleri ve Türk Fındık Çeşitleri kitapları dağıtılmıştır.

 

MEIJI SEIKA FİRMASI YENİ BİR FINDIKLI ÜRÜNÜ JAPON TÜKETİCİLERİN BEĞENİSİNE SUNDU

               Fındık Tanıtım Grubu tarafından 2000 yılından bu yana fındık tanıtım faaliyetleri yürütülen Japonya’da piyasaya sunulan fındıklı ürünlere bir yenisi daha eklendi.

              Japonya’nın en büyük ve en köklü şekerleme üreticilerinden biri olan ve şekerleme ürünlerinden, çerezlere kadar çok geniş bir yelpazede yer alan birçok ürünün üreticisi konumundaki Meiji Seika firması, içerisinde fındık füresi kullanılan “Chip! Chop” isimli yeni ürününü piyasaya sürdü.

              Yaklaşık 100 yıllık geçmişi ile Japon şekerleme piyasasının en büyük ve en etkin firmalarından olan Meiji Seika firmasının ürünlerinde fındık kullanmaya devam etmesi sözkonusu ülkede fındık talebinin arttırılması bakımından iyi bir gelişme olarak değerlendirilmektedir.

 

 “TÜRK FINDIĞINI KEŞFEDİŞ” TEMALI FINDIK BÜLTENİ’NİN 11. SAYISI YAYINLANDI

Japon tüketicileri fındık konusunda bilinçlendirmek ve fındığın kullanım alanları ile sağlığa faydalarına ilişkin bilgiler vermek amacıyla, yılda 2 sayı olarak her yıl düzenli bir şekilde basımı ve dağıtımı gerçekleştirilen ve bağımsız olarak da kullanılabilen dört sayfadan müteşekkil Fındık Bülteni’nin (Newsletter) 11. sayısı, imalatçı firmaların ürün geliştirme sorumluları ile Japon şeflerin yakından takip ettiği, 80.000 tirajlı Cafe Sweets dergisinin 5 Haziran 2010 tarihli 112. sayısının ek bir sayfası olarak dağıtıldı.

      

 

 

Ayrıca, söz konusu Newsletter Japonya’da temas halinde bulunulan 1.620 imalatçı ve medya mensubuna gönderildi.

Söz konusu Newsletter’da, konusunda uzman olan diyetisyen Naoko Makino nezaretinde fındık tarifi örnekleri eşliğinde fındığın sağlığa yararları konusunda bilgilere, Narisup Cosmetics Co., Ltd. firması tarafından piyasaya sürülen “Goo Pita Chocolat” isimli Türk fındıklı ürünün tanıtımına ve Japonya’da ekmek ve şekerleme kategorilerinde ünlü olan şef Izumi tarafından geliştirilen Financier Chocolat Noisette ve Shadow  adlı Türk fındıklı tariflere yer verildi.

                FTG Japonya web sitesinde yer alan Newsletter’ın 11. sayısına http://www.turkish-hazelnut.org/printed_material.html linkinden ulaşılabilir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.