“İmkânlarınız dışında yaşamayın”

“İmkânlarınız dışında yaşamayın”

Kart borçlusu ödeyemediği için icralık, hacizlik oldu. Bir kısmı canına kıydı. Bu yıl seninin ilk ayından bu yana kredi kartı borçlusunda Yüzde 64 oranında korkunç artış var

ÇETKODER'DEN BAYRAM UYARISI

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş Ramazan Bayramı öncesi Tüketicilere bir dizi uyarıda bulundu.
“İmkânlarınız dışında yaşamayın”

Çevre Ve Tüketici Haklarını Koruma Derneği (ÇETKODER) Genel Başkanı Mustafa Göktaş Ramazan Bayramının yaklaşması nedeniyle Tüketicilerin harcamalarına dikkat etmesi gerektiğini ve piyasada sunulan mal ve hizmeti kontrol etmesini istedi.

SUNULAN HER HİZMETİ KONTROL EDİN

Göktaş, “Bayram dolayısıyla sizlere sunulan her hizmeti mutlaka kontrol edin. Piyasaya sürülen şeker ve şekerleme ürünlerine ise çok dikkat edin. Merdiven altı olarak tabir edilen kaçak göçek yolla üretilenlere ucuz diye rağbet etmeyin, içeriğinde ne olduğunu bilmezsiniz sağlığınızdan olursunuz. Kimyasallar ile renklendirilen ve tatlandırılan çok sayıda şeker ve şekerleme ürünü ile piyasada kaçak çay olarak bilinen siyah ve açıkta satılan çaylar bu yılda piyasada olacaktır. Dikkat ediniz. Ayrıca Bayram dolayısıyla tatile, akraba eş dost ziyaretine gidecek olanlarda seyahat acenteleri ile tur şirketlerini şimdiden incelesinler. Geçmişlerine, hizmetlerine baksınlar. Bilmediği acente ve tur şirketi ile hizmet ilişkisine girmesinler. Canları yanar. Sanal ortamdan da uzak dursunlar” dedi.

KREDİ KARTINA ve KREDİLERE SARILMAYIN

Göktaş, “geçen yıl bayramda bu kredi kartı harcamaları tavan yaptı. Sonra kartların borçları ödenmedi. Kart borçlusu ödeyemediği için icralık, hacizlik oldu. Bir kısmı canına kıydı. Bu yıl seninin ilk ayından bu yana kredi kartı borçlusunda Yüzde 64 oranında korkunç artış var. Bankalar bile işin içinden çıkamaz hale geldiler ve ha bire tüketicilere uzlaşma çağrısı yapıyorlar. Ama o uzlaşmalara rağbet edende yok. Çünkü millette ödeyecek para yok. Bu işin sonu kötü… Olmayan parayı harcamayın. Borçlanmayın. İmkânlarınızın dışına çıkmayın. Bayram geliyor diye kredi kartı ile 5 -10 taksit nasılsa diyerek alış verişi ölçüsüz ve kuralsız yapmayın. Ayrıca Bankaların çeşitli seçenekler ile sizlere sunduğu kredilere de yönelmeyin. Ödeyemeyeceğiniz krediye el atmayın. Kendinize kendi elinizle karanlık sonlar hazırlamayın. Ayağınızı lütfen yorganınıza göre uzatın. Bakın Bakkala gidiyorsunuz, pirinç bulgur alıp parasını ödüyorsunuz. Yani satın aldığınız mal ve hizmetin ücretini ödüyorsunuz. Banka"da öyle. Onun işi para satmak. Siz gidip (kredi) para satın alıyorsunuz. Peki, bu hizmet size bedava mı sunacaklar? Kazanmadan size vermeleri mümkün mü? Elbette kazanacaklar. Ama çeşitli reklâm ve seçenekler ile kandırıldığınızı unutmayın. Kimse kazanmadan size bir hizmeti sunmayacaktır. Bu nedenle imkânlarınızın dışına çıkmayın” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.