HAKSIZ REKABET VE ETİK ...

HAKSIZ REKABET VE ETİK ...

Ertuğrul Yüksel “Üçüncü Haksız Rekabet ve Etik Kongresi gerçekten çok faydalı geçti. Meslek etiğini ve Haksız Rekabet olgusunun irdelenmesinden öte bunun ortadan kaldırılması için neler yapılması gerektiği hususlarında kongreye katılanlar görüşlerini açık

 

ÜÇÜNCÜ TÜRKİYE HAKSIZ REKABET VE ETİK KONGRESİ HATAYDA DÜZENLENDİ 

Üçüncü Türkiye Haksız Rekabet ve Etik Kongresi’ni Hatay’ın merkez ilçesi Antakya’da 08.04.2011 Tarihinde başladı. Muhasebe mesleğindeki haksız rekabet ve etik olgusunun irdelendiği ve Türkiye’nin 81 ilinden ve Hatay’dan bin civarında meslek mensubunun katılımı ile gerçekleştirilen toplantı 09.04.2011 günü son buldu.

Açış konuşmasını ev sahibi sıfatıyla Hatay SMMM Odası Başkanı ve aynı zamanda, Türkiye Haksız Rekabetle Mücadele Kurulu (TÜRHAK) Yönetim Kurulu üyelerinden Abdullah Korkmaz yaptı.

Kongrede TÜRMOB Genel Başkanı Nail Sanlı kısa bir konuşma yaptı.

Haksız rekabeti sınıflara ayıran Sanlı, "Ülkemizde haksız rekabet birkaç şekilde yapılıyor. Karşı meslek grubundan olanlar, karşı meslek grubundan olmayanlar, reklam, yasal düzenlemeler, ruhsat kullandırtma, ekonomik kriz ve ücret tarifelerinde yaşanıyor. Bunlarla ilgili çeşitli çalışmalar yapıldı ve yapılmaya devam ediliyor. Haksız rekabet ile ilgili meslektaşlarımızı sürekli uyarıyoruz. Örneğin yönetim kurulumuzun ilgili birimleri sadece geride bıraktığımız 2010 yılında 400’e yakın meslek mensubu hakkında haksız rekabete yol açtığı gerekçesiyle yaptırım alma kararı aldı” dedi.

2013 yılını meslek mensupları için milat tarih olarak algıladıklarını dile getiren TÜRHAK Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda İstanbul SMMM Odası Başkanı Yahya Arıkan ise "Tüm kongrelerimizde bu çalışmayı yapıyoruz. 2013 yılı bizim açımızdan milat olacaktır. Bugüne kadar vergi için muhasebe yaptık. Ancak bugünden sonra artık bilgi için muhasebe yapacağız. Bundan kararlıyız" şeklinde konuştu.

Ordu SMMM Odası Adına Toplantıya; “Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel, Haksız Rekabet Kurulu Başkanı Ahmet Sayan, Denetleme Kurulu Başkanı Murat Başaran Sağra ve Oda Etik Kurulu Sekreteri Turgay Altunışık” katıldılar.

Toplantı İle İlgili Görüşlerini açıklayan Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel şu hususlara değindi.

“Üçüncü Haksız Rekabet ve Etik Kongresi gerçekten çok faydalı geçti. Meslek etiğini ve Haksız Rekabet olgusunun irdelenmesinden öte bunun ortadan kaldırılması için neler yapılması gerektiği hususlarında kongreye katılanlar görüşlerini açıkladı.

Bizler görüyoruz ki sorunlar her tarafta aynı bu anlamda ortak sorunlara kalıcı çözümler üretmenin ve bu sorunlara sebep olanlarında artık taşın altına elini koyma zamanı geldi diye düşünüyorum. Herkes angaryalardan herkes tahsilat sorunundan ve artan iş yükünden rahatsız. Ortak sorunlara ortak yaklaşımlar ve ortak akılcı çözümler noktasında bu kongrenin çok faydalı olduğu kanaatindeyim. Tüm meslek camiamıza 3. Haksız Rekabet ve Etik Kongresinin fayda sağlamasını diliyorum.” Dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.