Gürsoy'da Ücretsiz Fındık Kurutma

Gürsoy'da Ücretsiz Fındık Kurutma

Gürsoy Anonim Şirketinden yapılan açıklamada; " Fındık Kurutma MakinesiFındıkta kalitenin artırılması ve aflatoksinsiz fındık üretimine destek vermek amacı ile Gürsoy A.Ş. bu sezon Ordulu fındık üreticilerine Ordu Organize Sanayi Bölgesindeki fındık kırma

Gürsoy Ordulu Fındık Üreticilerine Ücretsiz Fındık Kurutma Hizmeti Verecek 

Gürsoy Anonim Şirketinden yapılan açıklamada; " Fındık Kurutma MakinesiFındıkta kalitenin artırılması ve aflatoksinsiz fındık üretimine destek vermek amacı ile Gürsoy A.Ş. bu sezon Ordulu fındık üreticilerine Ordu Organize Sanayi Bölgesindeki fındık kırma tesislerinde ücretsiz kabuklu fındık kurutma hizmeti sağlayacaktır.


Kaliteli fındık üretiminde en önemli safhalardan biri de kurutma safhasıdır. Özellikle hasat dönemlerinde yağış alan bölgemizde kurutulmadan depolanan fındıklar kalite kayıplarına, çürük, küf ve aflatoksin oluşumuna yol açmaktadır. Nitekim geçmiş yıllarda özellikle yağışlı geçen hasat ve kurutma dönemlerinde yaşanan kalite problemleri gerek üreticimizi gerekse ihracatımızı olumsuz etkilemiştir.

Gürsoy A.Ş. yetkilileri bu sezon firmanın başlattığı pilot proje ile aslında gelecek yıllarda iyi tarım uygulamaları ve fındıkta izlenebilirliğin artırılmasına yönelik projelerin ilk etabını gerçekleştirdiklerini belirtiyorlar.  Bu projenin gelecekte fındıkta kalite ve verim artırımında önemli bir rol oynayacağına işaret eden yetkililer bu sezon uygulanacak pilot Kurutma Projesinin başarılı olması durumunda gelecek yıllarda özellikle İyi Tarım Uygulamaları yapan üreticileri kapsayan kalite artırımına ve sürdürülebilir izlenebilirliğe yönelik yeni projelerin üreticilere sunulacağını bildirdiler.


Ordu‘da Gürsoy A.Ş. Organize Sanayi Tesisleri içinde kurulan Fındık Kurutma tesisi tamamlanmış ve 15 Ağustos 2012 tarihinden itibaren ücretsiz kurutma işlemine başlanılacaktır.

Ordu'nun fındık sektöründeki öncü firmalarından Gürsoy A.Ş. Ordu Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan Fındıkta Gelecek Kalite Projesi çerçevesinde jüt çuval dağıtımına da ücretsiz 1000 çuval vererek katkıda bulunmuştur.

Türkiye'de fındık üreticilerine yönelik ilk defa uygulanacak ücretsiz makineli Fındık Kurutma hizmeti bir pilot proje olarak başlatılarak, başarılı olduğu ve talep gördüğü takdirde kapasitesi ve makine adedi artırılarak gelecek yıllarda da hizmet verecektir. Ordu, Karapınar Mahallesi, Organize Sanayi Bölgesi içindeki Gürsoy A.Ş. tesislerinde 15 Ağustos Çarşamba gününden itibaren 3 ton kapasiteli makine ile kurutma işlemine başlanacaktır. Üreticiler patozdan aldıkları fındığı 1,5-2 tondan az olmamak kaydı ile makinenin bulunduğu tesise getirecekler ve gelen fındığın giriş nemine göre 7 ila 10 saat süre içinde fındığını kurutabileceklerdir. Üreticilerin getirdikleri fındığın o anki rutubeti bakılarak kurutma işlemi esnasında sürekli kontrol yapılacak ve rutubet %6'ya inene kadar ürün kurutulacak ve bilahare jüt çuvallarda paketlenecektir. Üreticiler kurutma işlemine nezaret edebilecekler ve işlemin başından sonuna kadar fındıklarının başında bulunabileceklerdir.

Kurutma işlemi için üreticiler Gürsoy A.Ş.'nin  0 452 223 1272 veya 0 452 223 3264 numaralı  telefonlarından veya [email protected] e-mail adresine mail atarak kurutma günü için randevu alabilirler. Yetkililer sınırlı kapasiteden dolayı kurutma işleminde aksaklık olmaması ve mağduriyet yaşanmaması için üreticilerin mutlaka önceden randevu almaları gerektiğini belirtiyor.

Bu projede yer alacak ve ücretsiz kurutma işleminden yararlanacak olan üreticilere hasat, kurutma, aflatoksin oluşumu, jüt çuval kullanma, tarım kesimindeki işçi çalıştırma kuralları gibi konularda da bilgilendirme yapılarak gelecek yıllarda kalite sorunlarının asgariye indirilmesi amaçlanmaktadır" denildi.

http://www.gursoy.com.tr/content/view/377/1/lang,tr/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.