Gürgentepe'de 150 kişiye iş imkanı

Gürgentepe'de 150 kişiye iş imkanı

İşkur aracılığı ile bu yıl Ordu’da 180 civarında kurs açtık. Bu kurslara 2.500 vatandaşımız devam etti. Bunlarda 1.994’ü bu kursları başarı ile bitirdi. Bu kursları başarı ile bitirerek aile bütçelerine katkı sağlamak üzere işe giren bugün buradaki 150 va

 

Gürgentepe ilçesinde 2000 m2’lik kapalı alan üzerine kurulan ve 200 kişinin istihdam edildiği CLS Tekstil firması, İşkur İl Müdürlüğü ve Gürgentepe Halk Eğitimi Merkezi işbirliğiyle düzenlenen ‘Dikiş Makinesi Operatörlüğü Kursu’nu başarıyla tamamlayan 150 kursiyere düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

 

Gürgentepe'de

 

150 kişiye iş imkanı

 

Vali Orhan DÜZGÜN, sertifika töreni öncesinde, Gürgentepe ilçe merkezinde yapımı devam eden bir camii inşaatının zemin ve bodrum katını kiralayarak, Türkiye’nin tekstil sektöründe önde gelen markalarından birisi olan LC Waikiki firması için üretim yapan CLS Tekstil üretim tesislerini gezerek, firma sahibi Eyüp ÇALIŞ’tan bilgi aldı.

 

 

Aslen Gürgentepeli olduğunu ve kendi memleketinin insanına iş imkanı sağlamak için CLS Tekstil fabrikasını kurduğunu söyleyen Eyüp ÇALIŞ, 2000 m2 kapalı alan üzerine kurulan tesiste, LC Waikiki firmasına çocuk giyimi üzerine üretim yaptıklarını ve üretim tesislerinde 200 kişinin çalıştığını ifade etti.

 

Vali DÜZGÜN, firmanın üretim tesislerinde yaptığı incelemenin ardından, Tekstil firmasında istihdam edilmek üzere ‘Dikiş Makinesi Operatörlüğü’ kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerler için düzenlenen sertifika törenine katıldı.

 

Törende bir konuşma yapan Vali DÜZGÜN, “İnsanın kendisinin işe yaramadığını hissetmesi kadar kötü bir duygu yoktur. Bugün 150 işsiz insanımız bu duygudan uzaklaşmış olarak iş hayatına atılıyor. 150 kişiye iş bulunması, Gürgentepe adına onur verici, gurur vericidir. Bu işletmeyi açan ve 200 kişiye iş ve aş sağlayan Eyüp ÇALIŞ’a, bu kursu destekleyen kaymakamımıza, belediye başkanımıza teşekkür ediyorum.”dedi.

Ordu’da işsiz vatandaşları iş sahibi kılmak amacıyla bir çok proje geliştirildiğini ve kurs açıldığını söyleyen Vali DÜZGÜN, “Gerek İşkur, gerek Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları, gerekse Avrupa Birliği projeleri ile bir çok istihdam kursu açıyoruz. İşkur aracılığı ile bu yıl Ordu’da 180 civarında kurs açtık. Bu kurslara 2.500 vatandaşımız devam etti. Bunlarda 1.994’ü bu kursları başarı ile bitirdi. Bu kursları başarı ile bitirerek aile bütçelerine katkı sağlamak üzere işe giren bugün buradaki 150 vatandaşımız da var.” dedi.

 

Sertifika töreninde konuşma yapan CLS Tekstil sahibi Eyüp Çalış; “Bizler bu işe büyük bir azim ve gayretle girdik. Bu tesisi bize kazandırma yolunda başta sayın Valimiz Orhan DÜZGÜN olmak üzere İş Kur İl Müdürümüz Mehmet DÖKTÜR ve İlçe Belediye Başkanımız Halis BAYKARA’nın büyük desteklerini esirgemedikleri için sonsuz teşekkür ediyoruz. Burada özellikle işsiz gençlerimizin eğitilerek istihdama kazandırılması bizim için çok önemli bir adımdır. Şu an 200 kişi çalışanımız bulunmaktadır. İş hacmimiz ve kapasitemiz arttıkça da bu sayının artması içten bile değil. Ben bize duyulan bu güvenin asla boşa çıkmayacağına inanıyor katkı ve destek sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

İŞ KUR Müdürü Mehmet DÖKTÜR de törende yaptığı konuşmada, “Biz İşkur olarak işin her tarafındayız. İşverenimizin, işçimizin, üniversitemizin, özürlümüzün, hükümlümüzün yanındayız. Burada 6 ay önce hiçbir şey yoktu. Şimdi 200 kişinin çalıştığı bir tesis haline geldi. CLS Tekstil firmasının Gürgentepe’ye açılmasından sonra 6 grup halinde ‘Dikiş Makinesi Operatörlüğü Kursu’ açtık. 4 grup daha önce tamamlanmıştı. 2 grupta geçtiğimiz hafta tamamlandı. 82 iş günü, 658 saat süren kurs müddetince kursiyerlere 15 TL günlük çep harçlığı verdik. Hastalık, kaza ve sağlık sigortasından yararlandırdık. Kurs boyunca iyi elemanlar yetiştirdiğimize inanıyorum. Bundan sonra da İşkur olarak istihdama dayalı projelere destek vereceğiz.” dedi.

 

Konuşmaların ardından sırasıyla Vali Orhan DÜZGÜN, Kaymakam İsa BOLAT, Belediye Başkanı Halis BAYKARA, İl Jandarma Komutanı Albay İsmail GÜZEY, İl Emniyet Müdürü Hakan KIRMACI, İş Kur İl Müdürü Mehmet DÖKTÜR kursiyerlere sertifikalarını verdiler.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum