GİRESUNLU  ÜRETİCİ AYŞE KIRAN

GİRESUNLU ÜRETİCİ AYŞE KIRAN

Giresun Ziraat Odası Başkanı Özer Akbaşlı fındıkla ilgili ilginç açıklamalar yapıyor. Son olarak da telefonda fındık üreticisi Ayşe Kıran ile yaptığı konuşmaları anlatmış, bunun yorumunu yapmış. Sayın Akbaşlı’nın üretici Kıran ile arasında geçen konuşma

GİRESUNLU FINDIK ÜRETİCİSİ AYŞE KIRAN

Giresun Ziraat Odası Başkanı Özer Akbaşlı fındıkla ilgili ilginç açıklamalar yapıyor.

Son olarak da telefonda fındık üreticisi Ayşe Kıran ile yaptığı konuşmaları anlatmış, bunun yorumunu yapmış.

Sayın Akbaşlı"nın üretici Kıran ile arasında geçen konuşmaları onun anlatımıyla birlikte okuyalım: “Dün sabah saat 09.20 sıralarında bir telefon aldım. Giresun Merkez Sarvan köyünden çiftçi Ayşe Kıran bana telefonda şunları sordu:
"Başkanım, şu an bir fındık tüccarı köye geldi. Köyde 4.20 kuruşa fındık aldığını, çuvalı kendisinin taşıyacağını, paranın peşin olduğunu söylüyor. Başkanım 480 kilo fındığım var. Satayım mı?"
Bir an düşünmeden "Satma" dedim. Sonra sordum: Ne kadar paraya ihtiyacın var? Ayşe hanım, "Başkanım, İstanbul"a döneceğim. 150 lira yeter" dedi. Ben de hemen hesap ettim, "35 kilo sat" dedim. "Tamam" dedi. "Geri kalan fındığını da, evde altınını nerede saklıyorsan orda sakla" dedim. "Tamam" dedi. Telefonu kapattık.

Telefondan sonra şöyle bir arkama yaslandım ve yüzümde hafif bir tebessüm olduğunu hissettim. İnanın gözlerim doldu.

Sadece bir hafta önce 3.40 kuruş olan fiyat, bugün 4.20 olmuştu. 80 kuruş yükselmişti. Mücadelemizin ürününü yavaş yavaş alıyorduk. İşte bu dedim kendi kendime, işte bu!
Allah"a çok şükür. Yaptığımız mücadelenin semeresini görmek, fakir fukara çiftçiye bir kilo fındıkta 80 kuruş da olsa fazladan ödeme yapılmasında etken olmak, üstelik bunu eylül başında başarabilmek, sanırım bizlerin öğüneceği en büyük ödül.
Bu fiyatlar daha da yükselecek. Sizlerden ricam, her gün bu meseleyi gündemde tutalım. Lütfen! Sizlere tüm fakir fukara üreticiler adına yalvarıyorum.

Bu yıl fındık yok. Yok. Yok.
Bu yıl fındık, 2004 yılında yaşadığımız don afeti yılı kadar.

Yani 400 bin tonun altında.

Hatırlarsanız o yıl fındık 7 lirayı geçmişti. Bir kilo fındık 7 liradan alınıp satılıyordu.

Bu yıl da geçebilir. Her şey, çiftçi Ayşe hanımın elinde. Ayşe hanım üzerine düşeni yaptı. Üstelik ziyadesiyle yaptı. Minnet, şükran ve saygı duyuyorum. Ayşe hanımın yaptıkları karşısında, odamızın ilk meclis toplantısında, Ayşe hanıma "Giresun Ziraat Odası Takdir Belgesi" verilmesini teklif edeceğim.”

 Ahh başkan! Hükümete de fındığı kurtardıkları için takdir belgesi vereceğiniz günler gelecek mi?

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.