"FİSKOBİRLİK' in 2008 ürününü alması zor"

"FİSKOBİRLİK' in 2008 ürününü alması zor"

FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, hükümetin gerekli desteği vermemesi durumunda birliğin 2008 ürünü fındık alımı gerçekleştirmesinin zor olacağını söyledi.

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, hükümetin gerekli desteği vermemesi durumunda birliğin 2008 ürünü fındık alımı gerçekleştirmesinin zor olacağını söyledi.

Bayraktar, yaptığı açıklamada, 2008 ürünü fındık hasadına bir aydan az bir zaman kaldığını hatırlattı. FİSKOBİRLİK'in ürün alımları gerçekleştirebilmesi için uzun süredir çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Bayraktar, "Bütün iyi niyetimize ve sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fındıkla ilgili yetkililere verdiği talimatlara rağmen devlet desteğinin sağlanamaması nedeniyle FİSKOBİRLİK'i 2008 ürün alımlarına hazırlayamadık" dedi.

FİSKOBİRLİK'in içerisinde bulunduğu durum nedeniyle 2008 ürünü fındık alımı yapmasının imkansız olduğuna işaret eden Bayraktar, birliğe mutlaka devlet desteğinin sağlanması gerektiğini dile getirdi.

Bayraktar, FİSKOBİRLİK'in fındık piyasasında mutlaka olması gerektiğini belirterek, "FİSKOBİRLİK, piyasanın denge unsurudur. Bu nedenle mutlaka fındık piyasasında yer almalıdır. Ne var ki şuan içerisinde bulunduğumuz durumu göz önüne aldığımız da, bu yıl fındık alımı yapmamız imkansız görünüyor. Bu nedenle mutlaka birliğe devlet desteği sağlanmalıdır" diye konuştu.

Birlik olarak yaptıkları çalışma sonucu 2008 ürünü fındık rekoltesinin 832 bin ton olacağını tespit ettiklerini, bu durumun yeni mahsul fındığında önemli sıkıntıların yaşanmasına neden olacağını ifade eden Bayraktar, şunları söyledi:
"Kayıtlı 630 bin hektar üzerinde FİSKOBİRLİK olarak rekolte tespit çalışmaları yürüttük. Yaptığımız çalışmalar sonucu 2008 ürünü fındık rekoltesinin 832 bin ton olacağını tespit ettik. Ancak bu kayıtlı araziler için geçerli. Bir de kayıt dışı olan arazilerde var. Buralarda da 100 bin ton fındık olduğunu tahmin ediyoruz. Maalesef bu durumda 2008 ürünü fındığında önemli sorunların ortaya çıkmasına neden olacaktır."

Bayraktar, 2008 ürünü fındık fiyatlarının tespiti için de çalışmalar yürüttüklerini, fındık fiyatlarının 2007 ürünü mahsulüne verilen rakamın altında olmamasını istediklerini belirterek,"Bir fındık fiyatı politikamız var. Ancak henüz bunu açıklamak için erken. Biz, bu yıl, geçen yıl verilen fiyatın altında bir rakamın açıklanmasını istemiyoruz. Bu konuda hükümet nezrinde girişimlerimiz ve görüşmelerimiz sürüyor" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
21 Yorum