Fındık milli sanayisi çökertilecek

Fındık milli sanayisi çökertilecek

Bütün bölge halkını, üretici kuruluşlarını, esnaf kuruluşlarını, sanayici kuruluşlarını bu vahim gelişmeye karşı tavır almaya davet ediyorum. Türk devleti, Türk Sanayisi kendi fındığını depolamaktan aciz değildir, olmamalıdır diyor, bu vesile ile kamuoyun

 

Fındık Sanayii Çöküyor       

 Milliyetçi Hareket Partisi Ordu Milletvekili Av. Rıdvan YALÇIN Yaptığı yazılı açıklamada: " 18 12 2010 Tarihinde Milliyet Gazetesinde yayınlanan “Türk Fındığına Alman Deposu” başlıklı haber sebebiyle açıklama yapmak zarureti hasıl olmuştur. 

      Haberde özetle bölgemizin en önemli geçim kaynağı olan fındık mahsulünün vahşi serbest piyasaya terk edilmesinden sonra şimdi de sıranın depolamaya geldiği anlaşılmaktadır. AKP tarafından hayat hakkı tanınmayan fındık üreticilerinden sonra şimdi de fındığın milli sanayisi çökertilmek istenmektedir. Fındığı serbest piyasaya terk edip TOBB aracılığı ile kurulan lisanslı depoculuk şirketinin neden hayata geçmediği şimdi anlaşılmaktadır. 

     İtalyan ve Alman fındık devi şirketlerinin bölgemizde ve batı bölgesinde depolar kiralayıp, yada büyük depolar yapıp, fiyatları kontrol altında tutmak istedikleri kendi beyanlarından anlaşılmaktadır. Bu gelişmelere karşı konulmazsa fındık piyasasının bütün kontrolünün yabancılara geçeceği  büyük parasal imkanları sebebiyle piyasada yerli sanayici kalmayacağı muhakkaktır. AKP iktidarı zor şartlarda vatan topraklarını bekleyen Karadeniz insanını kendi bahçesinde maraba durumuna düşürmüştür. 

     Maddi menfaatler söz konusu olunca vatan, millet, bayrak, milli sanayi, mutlu üretici gibi hiçbir değere saygı göstermeyen bu zihniyetin haddini çoktan aştığı artık görülmelidir. Ülkemizin bölünme ve çatışmanın eşiğine getirmiş bu zihniyet, küçük ortaklıklar karşılığında milli varlıklarımızı pazarlamakta fütursuzca davranmaktadır. Milliyetçi Hareket iktidarında üreticilerin hakkı korunacağı gibi, milli fındık sanayisi oluşturulacak, marka değeri oluşturan sanayi kuruluşlarına finansman, hammadde ve AR-GE desteği sağlanacaktır. 

      Defalarca meclis kürsüsünden de ifade ettiğimiz halde unutturulan 2004 don hasar paraları hatırlattığımız için bize teşekkür edenler tarafından ödenemez hale getirilmiştir. İktidar partisi bütün bu hatalarını seçim sonuçları ve referandum sonuçlar ile meşrulaştırmakta aziz milletimiz ne yazık ki verdiği oylarla bu haksız düşünceyi güçlendirmektedir. 

     Bir muhalefet milletvekili olarak uyarı görevimizi yerine getiriyor, hem üreticinin, hem sanayicinin mahvına yol açacak bu gelişmeye dikkat çekiyorum. Bütün bölge halkını, üretici kuruluşlarını, esnaf kuruluşlarını, sanayici kuruluşlarını bu vahim gelişmeye karşı tavır almaya davet ediyorum. Türk devleti, Türk Sanayisi kendi fındığını depolamaktan aciz değildir, olmamalıdır diyor, bu vesile ile kamuoyuna saygı ve sevgilerimi sunuyorum" dedi.    

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum