Fatsada Yöresel Fuar

Fatsada Yöresel Fuar

Fatsa ilçesinde, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası ile Fatsa Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği “2.Yöresel Ürünler Fuarı”'nın açılışı, Vali Orhan DÜZGÜN’ün de katılımıyla gerçekleştirildi.

FATSADA YÖRESEL FUAR

 

Fatsa ilçesinde, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası ile Fatsa Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği “2.Yöresel Ürünler Fuarı”'nın açılışı, Vali Orhan DÜZGÜN’ün de katılımıyla gerçekleştirildi.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan “2.Yöresel Ürünler Fuarı”'nın açılış töreninde ilk konuşmayı yapan Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun KARATAŞ, fuara 40’a yakın yerli firmanın katıldığını belirterek, “Geçen yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz fuarda, yerli malı haftası etkinlikleri çerçevesinde Fatsa ve çevresinde bulunan tüm firmaları tanıtabildiğimiz etkinlik gerçekleştirmiştik. Bu etkinlik sonrasında firmalarımız çok ciddi cirolar elde etme ve tanıtma şansı yakaladı. Bu etkinliğimizin bölge halkı tarafından da memnuniyetle karşıladığı için bu yıl ikincisini gerçekleştiriyoruz. Bugün burada 40 firmayı tanıma şansımız olacak. Bu firmalar hepsi birbirinden değerli üretimlere imza atıyor. Ordu ili gerçekten güzel şeyler üretiyor. Gerçekten farklı yatırımlara imza atıyor. Biz kurum olarak düzenlediğimiz bu fuarlarla bunları sizlere tanıtma şansını sağladık. Artık bundan sonraki süreç, çok değerli vatandaşlarımızda. Onların da bu firmalara destek olmalarını bekliyoruz” dedi.

 

Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte fuarı düzenleyen Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin ANLAYAN da açılış töreninde bir konuşma yaparak, “Bugün, Fatsa için, Ordu için çok ciddi anlam ifade eden bir organizasyona imza atıyoruz. Yerli malı haftası organizasyonu amacı ile böyle bir etkinliği gerçekleştiriyoruz. Geçen yıl Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası bu ilk organizasyonu gerçekleştirmişti. Gerek katılımcı firmalar tarafından, gerekse vatandaşlarımız tarafından bir talep olduğunu görünce bunu nasıl büyütebiliriz? daha ciddi bir katılımı nasıl sağlayabiliriz? arayışına girince ve Fatsa ve havzasının dışındaki diğer ilçeler başta olmak üzere diğeri ilçelerdeki yatırımcılardan da talep gelince biz daha büyük bir mekan ayarlayıp bu organizasyona giriştik. Şu anda Ordu ve ilçelerindeki kendi imalatını, kendi üretimini yapan 40 tane firma var. İşin en önemli kısmı mallarını tanıtmak bu vesile ile satışlarını artırmak amacında olan firmalarımızın olması. İmalatını kendi yapıp fakat buraya gelemeyen imalatçılarımız da var. Seneye onlarda gelecekler” dedi.

 

Fatsa Kaymakamı Mustafa Selman YURDAER de törende bir konuşma yaparak şunları söyledi; “Bu fuarın geçen yıl ilki yapılmıştı. Yöresel ürünler sergisi şeklindeydi. Çok büyük ilgi gördü. Hem bölgemizde, hem de Fatsa ve yakın çevremizde üretilen birçok ürünler var. Fakat bu ürünlerin böyle bir fuar yapılmadığı takdirde sergilenmesini, tanıtılmasını gerçekleştiremiyoruz.Dolayısıyla bu yapılan çalışmaların, imalatların, üretimlerin farkındalığını çoğumuz bilemiyoruz. Dolayısıyla çok isabetli kararla Ticaret ve Sanayi Odamız ve belediyemiz bu etkinliği düzenlemişlerdir. Ben kendilerini tebrik ediyor ve kutluyorum. Bu etkinliğin bundan sonraki süreç içerisinde, ilçemiz için daha da gelişeceğine inanıyorum. Burada tahminim 40’a yakın firma ürünlerini sergilemiş, tanıtımını yapmış oluyor. Fatsa açısından ve bölgemizdeki hinterlandımız açısından bir ticari potansiyelin harekete geçirilmesi asçısından da çok önemli olduğunu düşünüyorum”

 

“2. Yöresel Ürünler Fuarı”nın açılış töreninde bir konuşma yapan Vali Orhan DÜZGÜN ise, “Hepimiz çocukluğumuzda okullarda bu haftayı yerli malı haftası olarak kutlardık. Herkes evinden fındığını, fıstığını, leblebisini, portakalını, mandalinasını getirir ve bir şölen havasında geçen bu haftayı her yıl çocukken heyecanla, özlemle beklerdik. Dünya’nın değişen koşullarına bağlı olarak yerli malı haftasına rastlayacak şekilde bu haftanın da yöresel ürünler fuarı olarak kutlanması, çok anlamlı olmuştur. Çünkü, giderek globalleşen dünyada, her tarafı saran dünya markaları arasına kendi ürünlerimizi, mamullerimizi katmak suretiyle onlarla rekabet edebilmek çok önemli hale gelmiştir. Son yıllarda giderek büyüyen Türkiye ekonomisi, dünya’da en büyük 16’ncı ekonomiye sahip olmuş ve giderekte bu payını artırmaktadır. Artık, bugün dünyanın değişik ülkelerine gittiğimizde orada kullanılan Türk malı beyaz eşyaları, tekstil, gıda ve değişik ürünleri görebilmekteyiz. Buna Fatsa’nın, Ordu’nun üretilen ürünlerle destek olması, bu bölgede üretilen ürünlerin hem ulusal pazarda, hem de uluslararası pazarda tanınması ve bilinmesini sağlamak açısından bu fuarların önemine inanıyorum. Bölgemizde ürettiğimiz ürünleri ne kadar çok tanıtabilirsek, o oranda Pazar payımızı artıracağımızı, dolayısıyla daha fazla üretme imkan sağlanacağını, günümüzün en önemli sorunlarından birisi olan işsizliğe karşı daha çok istihdam sağlanacağını ve büyük illere doğru olan göçün artık geriye dönerek, bölgemizde iş imkanlarının artmasına vesile olacağını düşünüyorum” dedi.

 

Konuşmaların ardından Vali Orhan DÜZGÜN, Fatsa Kaymakamı Mustafa Selman YURDAER, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin ANLAYAN, Fatsa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tayfun KARATAŞ, Ordu Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Mustafa ARSLAN, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Hayri CANİK, İl Genel Meclisi Üyeleri Atıf YÜKSEL, İsmet ERÇAL, siyasi parti temsilcileri ve fuara katılan firmaların temsilcilerinin katılımıyla, “2. Yöresel Ürünler Fuarı”nın açılışı yapıldı.

 

Açılışın ardından, Vali Orhan DÜZGÜN ve fuar açılışına katılanlar, ürünlerin yer aldığı stantları gezerek, ürünler hakkında firma yetkililerinden bilgi aldı.

 

Fuarda, daha çok gıda üzerine üretim yapan firmaların ürettikleri ürünleri yakından inceleyen Vali Orhan DÜZGÜN, “Bölgemizde üretilen gıda ürünlerinin, kendi alanlarındaki ünlü markalarla boy ölçüşebilecek düzeyde ve kalitede olduğunu görmek, bizleri gelecek açısından umutlandırmıştır” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.