Fatsa’da 6111 Sayılı  Yasa Görüşüldü

Fatsa’da 6111 Sayılı Yasa Görüşüldü

Ordu SMMM Odası 01.04.2011 Tarihinde, Fatsa Ticaret Odası Toplantı Salonun da Saat 15:00 da 6111 Sayılı Yasa İle İlgili Genel Değerlendirme Toplantısı Yapıldı. Toplantıya Fatsalı meslek mensupları ve Fatsa Ticaret Odası Başkanı da katıldı. Toplantıya

 

Fatsa’da 6111 Sayılı  Yasa Görüşüldü 

Ordu SMMM Odası 01.04.2011 Tarihinde, Fatsa Ticaret Odası Toplantı Salonun da Saat 15:00 da 6111 Sayılı Yasa İle İlgili Genel Değerlendirme Toplantısı  Yapıldı. Toplantıya Fatsalı meslek mensupları ve Fatsa Ticaret Odası Başkanı da katıldı.

Toplantıya konuşmacı olarak;Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel, Oda Saymanı Mustafa Çörtük, Fatsa Vergi Dairesi Müdürü Cihan Sarı katıldı.

032.JPGToplantının açış  konuşmasını yapan Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel:”Katılan meslektaşlarıma teşekkür ediyorum, 6111 Sayılı yasa ile iş yükümüz biraz daha arttı. Ekonomik zorluk çeken işadamları ve esnaflarımız için 6111 sayılı yasa ile getirilen borçların yapılandırılması çok yerinde olmuştur. Ancak vergi mükelleflerine getirilen matrah artırımı ile inceleme dışı kalma uygulaması biz meslek mensupları açısından kabul edilebilir bir durum değildir. Vergisel ödevlerini zamanında yerine getiren kurallara uyan mükellefler ile bu ödevlerin hiç birini yerine getirmeyenlerin aynı tutulması doğru bir adım değildir. Bu bizlerin yaptığı muhasebecilik mesleğine zarar veren bir uygulamadır. Bu yüzden her üç yılda bir af beklentisi oluşmakta, mükellefler vergilerini ödememe alışkanlığı kazanmaktadır. Bunun artık önüne geçilmelidir.”

016.JPGOda Başkanından Sonra  Fatsa Vergi Dairesi  Müdürü Cihan Sarı ise şu hususlara değindi: 6111 Sayılı yasa konusunda Fatsa Vergi Dairesi olarak başvuruları aynı gün içerisinde sisteme girip mükelleflere taksitlendirmelerini vermekteyiz.  Fatsa’da borçu bulunan mükelleflerin yarısından fazlası Dairemize müracaat etmiş ve borçlarını yapılandırmıştır. Ayrıca Dairemiz bünyesinde 3 gelir uzmanını 6111 sayılı yasa ile ilgili görevlendirdik ve onları sadece 6111 sayılı yasa ile ilgili sorunlara yanıtlamak üzere hazırladık ve bundada çok başarılı olduk. Ben buradan bütün meslek mensuplarına da katkılarından dolayı teşekkür ediyorum. Dedi.

Konuşmaların ardından, Oda Başkanı Ertuğrul Yüksel 6111 Sayılı yasanın Vergi ile ilgili bölümlerini, Oda Saymanı Mustafa Çörtük ise SGK İle ilgili bölümlerini meslektaşlara aktardı. Oda Sekreteri Bahadır Baş ise toplantının son bölümünde 6111 sayılı yasa ile oda üyelerinin borçlarının yapılandırılması ve vergi incelemelerinde meydana gelen değişiklikler konusunda bilgilendirme yaptı.

Toplantının son bölümü  soru cevap şeklinde gerçekleştirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.