EVDEKİ MUTFAK'TAN KAFE'YE

EVDEKİ MUTFAK'TAN KAFE'YE

işten ayrıldıktan sonra , uzun zaman iş aradığını belirten, fakat iş bulamadığını görünce, yaklaşık 6 ay boyunca evinin mutfagında pişirdiği yemekleri civarda bulunan iş yerlerine sattığını söyleyen yadigar hanım, daha sonra bu becerisini ticarete dökmeye

EVDEKİ MUTFAK'TAN KAFE'YE

Haber: Ayşen TÜRKMEN

20006Ev hanımları boş durmuyor, gelin görümce dayanışması mutfaktan işletmeye taşındı. 

Özel bir şirkette uzun yıllar çalıştıktan sonra ekonomik  nedenlerden dolayı işine son verilen yadigar hanım, evinde geçirdiği zamanlarda boş durmamış, civardaki iş yerlerine mutfağında pişirdiği yemekleri satarak aile ekonomisine katkıda bulunmuş.

işten ayrıldıktan sonra , uzun zaman iş aradığını belirten, fakat iş bulamadığını görünce, yaklaşık 6 ay boyunca evinin mutfagında pişirdiği yemekleri civarda bulunan iş yerlerine sattığını söyleyen yadigar hanım, daha sonra bu becerisini ticarete dökmeye karar vermiş.

Ordu valiliği sosyal yardımlasma fonundan destek alarak öğretmenler sitesi altında  açtığı yaklaşık 40m2 dükkanında ev yemekleri hazırlayarak müşterilerine her gün ayrı tatlar sunan Yadigar hanım, aynı zamanda sanata olan merakı nedeniyle işinden arta kalan zamanlarda tiyatro Oksijen ekibine dahil olup,tiyatro oyunculuğuda yapıyor.

yemeklerini müşterilerinden gelen talep doğrultusunda hazırladığını belirten yadigar hanıma tam bir aile desteğide mevcut. Gelin görümce olarak çıktıkları bu yolda mutfağının adının her ne kadar kızı Elif'den aldığını söylesede, müşterileri gelin görümce mutfağı olarakda burayı isimlendiği bizlere aktarfığı bilgiler arasında bulunuyor.

Farklı lezzetleri sunan muftakta 4 çeşit yemeği 5 TL karşılığı yiyebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.