Esnafın gündemi fındık

Esnafın gündemi fındık

Görevine tekrar seçilen Yüksel Kaya’ yı makamında ziyaret eden MHPliler’ in gündemi fındıktı.

MHP Merkez ilçe Başkanı Aydın Gürdal, Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifleri Ordu Bölge Birliği Başkanı Yüksel Kaya" yı ziyaret etti.

Ordu halkına ve esnafına teşekkür ederek görevini layıkıyla yapmak istediğini söyleyen Kaya, esnafın bu yılı önceki yıllara göre daha zor geçirdiğini belirtti ve şunları söyledi: “Önceki senelerde esnaf kooperatife ödemelerini bu aylarda yapıyordu. Ancak bu seneki ki ödemelerde aksamalar başladı.

 Bu sene ürünün bol olması fındık fiyatlarını düşüreceğinden bu durum bizi karamsarlığa itiyor. Fındık Karadeniz insanının her şeyi. Esnaf kazandığıyla geçinemiyor. Bizim asli gelirimiz fındık; fındık olmazsa geçinemeyiz.” dedi.

Fındık çuvala girmeden ürün fazla ya da az demenin doğru olmadığını söyleyen MHP Merkez İlçe Başkanı Aydın Gürdal ise, “ Fındık çok denilerek sanki piyasada fiyatın düşmesi için çalışılıyor. Daha Haziranın sonundayız. Önümüzde Temmuz ayı var. Fındıkla ilgili şimdiden bir şey söylemek doğru değil. Türkiye" de ki ekonomik kriz Ordulu esnafları da büyük bir çıkmaza soktu. Ordu" da esnafın yüzde doksanı üreticinin fındıktan aldığı paralarla hayatını idame ettiriyor. Esnafa gereken destek devlet tarafından verilmeli.” Şeklinde konuştu.





HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.